Кума Тетяна вразила домашньою халвою: покроковий рецепт, який сподобається кожному. Ділюсь секретом

Ці східні ласощі містять цілу скарбницю вітамінів та інших корисних речовин. Здоров'я у кожному шматочку - розкриваємо таємниці! Готуємо смачний десерт для всієї родини!

Халва – це східний десерт, традиції виготовлення якого сягають корінням в давнину. Вперше ці ласощі з’явилися в Персії ще в V столітті до н. е. Пізніше її почали готувати у всіх східних країнах, хоча рецепт і склад міг відрізнятися. Корисні властивості халви допомагають підвищити концентрацію уваги, покращують здатність до запам’ятовування інформації, відновлюють нервову систему.

Рецепт халви без борошна, олії, цукру та білка. Готується дуже просто, а смак перевершує магазинну. Домашню Халву можна приготувати без додавання звичайного цукру, цього разу і без білка! Халва виходить насиченою, смачною та щільнішою. Замість цукру ми використовуємо природний підсолоджувач: мед і фініки, додамо також родзинки і при цьому нічого варити не потрібно, головне тут отримати не пасту при подрібненні насіння і арахісу, а скоріше борошно, яке триматиме форму за рахунок фінікової пасти і меду. За бажанням можна східну насолоду змішати з горіхами та фісташками, додати в’ялену вишню або фісташки, все те, що ви більше любите. Готуйте із задоволенням!

Експерти розкрили секрети приготування домашньої халви
Експерти розкрили секрети приготування домашньої халви

Домашня Халва з родзинками без цукру. Покроковий рецепт:

1. Очищене смажене насіння соняшника та очищений смажений арахіс (можна використовувати горіхи) підсушуємо на сковороді, потім добре все остудимо. Якщо занадто брудні, то спочатку все слід помити, підсушити і потім обсмажити.

2. Подрібнюємо насіння та арахіс окремо за допомогою блендера до стану борошна, не потрібно довго подрібнювати, нам потрібне борошно, а не паста. Змішуємо всі разом.

3. Далі знову все подрібнити порціями, додаючи мед. Таким чином, у нас виходить пластична маса, яка тримає форму. Кількість меду беріть до смаку, десь 80 грамів.

4. Фініки та родзинки заливаємо окропом.

5. Родзинки відразу промиваємо, обсушуємо паперовим рушником, нам не потрібно, щоб він набух.

6. А ось фініки навпаки, повинні набратися вологи, щоб при подрібненні вийшла липка маса.

7. Кісточки обов’язково дістаємо, подрібнюємо блендером. Якщо все ж таки вони мало набрякли, то прямо в блендер додайте трохи кип’яченої води.

8. Додаємо фінікову пасту до подрібненої Халви та перемішуємо, як ми місимо тісто.

9. Після рівномірного розподілу фініків додаємо родзинки та також, перемішуючи, його розподіляємо по халві.

10. Залишилося перекласти Халву у форму (застелити її потрібно папером для випічки) ретельно утрамбувати та поставити в холодильник на кілька годин.

11. Халва готова! Аромат у неї насичений, не надто м’яка і така смачна! Готуйте із задоволенням.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини