Рубрики: Рецепти

Млинці відійшли на задній план? Рецепт ідеальних американських панкейків: настільки пишні, що схожі на торт

Такий рецепт можна втілювати у життя хоч кожного дня – він достатньо простий, а в результаті виходить ситне частування для всієї родини. Ділимось секретом.

Млинці та оладки – страва, яка відома кожному українцю. Хтось куштував таку страву у дитинстві, а хтось і досі не може починати власний ранок без такого сніданку. Втім, останнім часом все більшої популярності набирають панкейки – американський варіант відомої усім страви. Для того, аби приготувати дійсно смачні панкейки, потрібно зробити їх максимально пишними. Розповідаємо, як цього можна досягти.

Як просто та швидко приготувати до сніданку смачні панкейки – виходять дуже пишними та ніжними

Інгредієнти:

  • 1,5 чашки пшеничного борошна
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • 2 ст. ложки цукру;
  • Трішки більше як 1 чашка молока;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. ложки розтопленого вершкового масла;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту.

Спосіб приготування:

У великій мисці змішайте борошно, розпушувач для тіста, сіль та цукор. В іншій мисці збийте яйце та додайте до нього молоко, розтоплене масло (або рослинну олію) та ванільний екстракт, якщо ви його використовуєте. Змішайте інгредієнти. Зробіть заглиблення в сухих інгредієнтах та влийте рідкі продукти в цю ямку. Повільно змішуйте, щоб утворити гладке тісто, але не занадто довго замішуйте його.

Розігрійте сковороду на середньому вогні. Змастіть її маслом або олією. Використовуючи ополоник або ложку, налийте невелику кількість тіста на розігріту пательню. Розширте тісто за допомогою ложки, якщо потрібно. Готуйте панкейки до того часу, поки на поверхні не з’являться бульбашки. Потім переверніть панкейк і готуйте його з іншого боку, поки він не стане золотистим. Повторюйте процес до закінчення тіста.

Як просто та швидко приготувати до сніданку смачні панкейки – виходять дуже пишними та ніжними

Подавайте панкейки гарячими, политими кленовим сиропом та прикрашеними свіжими фруктами або ягодами. Цей рецепт допоможе вам приготувати пишний і смачний десерт, який стане чудовим сніданком чи перекусом. Насолоджуйтеся, смачного!

Поділитися