Всього одна ложка секретного інгредієнта – і моя скумбрія стала набагато смачнішою, ніж у ресторані. Рецепт

Готується така скумбрія дуже просто та швидко! Для приготування знадобиться свіжоморожена скумбрія, в цьому маринаді можна сміливо зробити відразу дві і навіть три рибки.

Насамперед скумбрію потрібно розморозити, відрізати хвіст, голову, зняти з рибки шкуру, обробити на філе і прибрати всі кісточки. Далі кожне філе потрібно нарізати на невеликі шматочки по діагоналі. З однієї рибки виходить приблизно 6-7 шматочків, якщо рибка дрібна, то 4-5. Далі нам потрібні будуть дві ріпчасті цибулини. Краще взяти одну червону і одну білу цибулина, ви берете які є в холодильнику, підійде будь-які. Цибулю потрібно нарізати тонкими кільцями. Потім потрібно взяти будь-яку ємність з кришкою, можна контейнер, можна миску і укласти туди скумбрію, порізану на шматочки. Зверху на скумбрію кладемо кільця цибулі. Якщо риби багато, то все перекладаю шарами. Коли риба та цибуля будуть укладені в ємність, починаємо готувати маринад. Весь секрет такої смачної скумбрії криється саме в маринаді. Для його приготування нам знадобиться:

  • Вода – 1 літр;
  • Цукор -1 ст. ложка;
  • Сіль – 2 ст. ложки;
  • Оцет яблучний – 80 мл (можна замінити на звичайний столовий оцет 6%, але смак вийде інший)
  • Гірчиця зерниста негостра – 2 ст. ложки (можна замінити звичайною негострою гірчицею, але із зернистою смачніше);
  • Гвоздика – 2 шт.;
  • Перець чорний мелений – 1 ч. ложка.
Рецепт найсмачнішої скумбрії: швидко, смачно і корисно
Рецепт найсмачнішої скумбрії: швидко, смачно і корисно

У невелику каструльку додаємо всі інгредієнти, перемішуємо і ставимо на вогонь, даємо закипіти. Коли вода закипить, вимикаємо плиту і даємо маринаду охолонути до кімнатної температури. Потім виливаємо маринад у контейнер з рибою і цибулею, щільно закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник маринуватися не менше ніж на 12 годин, якщо з вечора робити, то залиште на ніч. Дуже смачний маринад, у ньому скумбрія виходить не жирною, в міру пікантною та ароматною! Зберігати рибку, приготовлену цим способом в холодильнику, можна 2-3 дні. Спробуйте приготувати, вам обов’язково сподобається!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини