Цей рецепт підкорить усіх простотою приготування: рецепт шоколадної ковбаски – улюблений десерт із дитинства

Є смаки, які залишаються з нами все життя, гріють серце, нагадують про маму. Смак шоколадної ковбаски знайомий кожному!

Що ж нам знадобиться для подорожі в минуле?

Печиво цукрове – 500 г. Вибирайте те, що вам до душі: “Ювілейне”, “Кава”, “Пряжене молочко”, всіх не перелічити.

Інгредієнти:

  • Волоські горіхи очищені – 100 г. Якщо у вас алергія або діти проти горіхів, просто виключіть цей пункт зі складу;
  • Молоко – 100 мл;
  • Цукровий пісок – 150 г;
  • Вершкове масло – 180 г (стандартна упаковка);
  • Какао-порошок – 3 ст. ложки. Цілком зійде і “Золотий ярлик”;
  • Ванільний цукор або ванілін – за бажанням. Особливої погоди не робить;
  • Цукрова пудра для подачі.

Швидкий рецепт шоколадної ковбаски: смак дитинства
Швидкий рецепт шоколадної ковбаски: смак дитинства

Порядок дій:

1. Підготуємо сухі інгредієнти. Волоські горіхи необхідно обсмажити до золотистого відтінку і приємного аромату. Потім подрібнити ножем, щоб вийшли невеликі шматочки.

2. Тепер займемося основою шоколадної ковбаски – печивом. Його також необхідно подрібнити. Звісно, можна скористатися блендером або руками, але тоді і те, і інше доведеться мити, а ми за максимальне спрощення життя. Тому беремо пакет (щільний зіп-пакет підійде ідеально) і качалку. Складаємо частинами цукрове печиво в пакет, випускаємо повітря, щоб у процесі подрібнення він не лопнув і закриваємо. Далі озброюємося качалкою і несамовито б’ємо, ніжно прокочуємо качалку по пакету з печивом. Не перестарайтеся, намагайтеся, щоб у пакеті була і потерть, і більші шматочки печива.

3. Переходимо до роботи над рідкою складовою, це практично “шоколадний клей”, який усе об’єднає. У каструлю наливаємо молоко, засипаємо цукор, додаємо дрібку ваніліну, порошок какао і ставимо на плиту.

4. Підігріваємо суміш на невеликому вогні, перед нами не стоїть завдання все швидше закип’ятити, потрібно лише розчинити цукор, отримавши шоколадний сироп. Наприкінці додаємо пачку вершкового масла. Ретельно перемішуємо.

Якщо масло з холодильника, потримайте ще трохи суміш на вогні, поки воно не розплавиться. Якщо ви дістали масло заздалегідь і воно вже кімнатної температури, то можна знімати каструлю з вогню, тепла сиропу тепер вистачить, щоб масло розійшлося.

5. Засипаємо печиво та горіхи в шоколадно-вершкову масу і перемішуємо. Якщо хтось із домашніх хоче шоколадну ковбаску без горіхів, тоді всипаємо спершу печиво, перемішуємо, відкладаємо частину і тільки потім додаємо горіхи.

6. Беремо харчову плівку або звичайний пакет, рукав для запікання, фольгу – загалом те, що є під рукою. Викладаємо частину маси, формуємо ковбаску і згортаємо. І відправляємо в морозилку на 3-4 години, можна на ніч. Якщо готову шоколадну ковбаску обваляти в цукровій пудрі, вийде дуже смачно! Час ставити чайник і насолоджуватися насиченим шоколадним смаком дитинства, з приємною хрустинкою обсмаженого волоського горіха.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини