Рубрики: Рецепти

Картопляні “Чаклуни” з фаршем – смачний рецепт, за який мене полюбила свекруха. Соковиті та хрусткі котлетки

Такий рецепт сподобається господиням за простоту виконання, а всім, хто буде куштувати страву, припаде до смаку неймовірно ніжний фарш та ніжна картопля.

Одразу важко й описати цю закуску, адже вона настільки незвичайна, що назва не спадає на думку. Так, “Чаклуни” можна назвати своєрідними пиріжками, але такими, що вивернули начинкою назовні. Для приготування такого апетитного частування потрібно замішати картопляне тісто, а потім – загорнути в нього апетитний фарш. Після смаження на сковороді ви отримаєте нереально апетитні котлетки.

Як приготувати смачні картопляні котлети з начинкою з фаршу всередині – незвичайний рецепт

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 великих штук;
  • Цибуля – 2 штуки;
  • Яйце – 2 штуки;
  • Сіль і перець – дрібка для тіста й фаршу;
  • Борошно – 2 столові ложки;
  • Свинина – 1 кілограм;
  • Цибуля для фаршу – 1 штука.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно очистити від шкірки та натерти її на спеціальній кухонній тертці. Наступним кроком очистьте цибулю від шкірки та натріть на тертці, так само як і картоплю. Далі потрібно перемішати овочеву суміш та добре її відтиснути, аби позбутись від зайвої вологи. Додайте до овочевої суміші сіль, перець та інші улюблені спеції. Просійте борошно та додайте його до суміші. Не забудьте про яйця. Добре перемішайте тісто до отримання однорідної маси без грудочок.

Тепер беріться до приготування фаршу. Для цього потрібно змішати вже перемелене м’ясо з цибулею, яку попередньо пропустили через м’ясорубку. Додайте сіль та спеції, добре все перемішайте. Ложку картопляного тіста викладіть на розігріту з олією пательню. Зверху покладіть трішки фаршу та знову тісто – так, аби закрити начинку картопляною сумішшю. Посмажте з обох боків по 4 хвилини, а потім перекладіть на деко, застелене пергаментом. Випікайте у духовці протягом 30 хвилин, у температурі 180 градусів.

Як приготувати смачні картопляні котлети з начинкою з фаршу всередині – незвичайний рецепт

Подавайте готову закуску з грибним соусом або зі сметаною. Смачного!

Поділитися