Навчилась солити сало гарячим методом: унікальний рецепт, який вразив навіть свекруху. Ну дуже ніжне

Сало у гарячому розсолі. З усіх рецептів засолювання сала гарячим способом, найбільше смачний саме цей. Чому? По-перше, сало виходить дуже соковите та ніжне. По-друге, у нього чудові смакові якості.

Морська сіль при засолюванні дає салу інший, більш насичений смак. Взагалі, морську сіль при засолюванні майже ніхто не використовує, а даремно, тому, що вона дає яскравіший і глибший смак. Складно це пояснити, але сало виходить іншим. Загалом це потрібно спробувати і порівняти. Продають морську сіль практично в будь-якому магазині. Коштує вона правда в рази дорожче, але саме для цього рецепту ми радимо придбати саме морську. До того ж вона багатша за хімічним складом, ніж звичайна, а значить корисніша.

Необхідні інгредієнти:

Для засолювання сала в гарячому розсолі вам потрібно буде запастися:

  • салом із прошарками у кількості 1 кг;
  • морською сіллю в кількості 7-8 столових ложок;
  • водою, у кількості 1.5 літрів;
  • лавровим листом, у кількості 5 штук;
  • гвоздикою 5-7 штук;
  • запашним перцем 10 – 15 горошин;
  • часником, у кількості 1 головки.

Це те, що потрібно для приготування розсолу. Крім цього, знадобляться ще інгредієнти для подальшого обмазування сала, а саме:

  • суміш перців горошком – 2 чайні ложки;
  • морська сіль – 5 чайних ложок;
  • паприка – 2 чайні ложки;
  • 1 головка часнику.

Спосіб приготування:

Приготуйте рівні шматки сала, бажано не дуже великі, щоб краще просолювалися. Потім слід зробити розсіл.

Як приготувати розсіл:

Доведіть воду до кипіння, потім до неї додайте гвоздику, лавровий лист, запашний перець і сіль, в пропорціях зазначених вище. Часник потрібно порубати крупно і додати в розсіл. Час приготування, з початку закипання та додавання спецій – 3 хвилини. Цього достатньо для того, щоб розсіл став насиченим і увібрав у себе весь аромат спецій та часнику. Далі потрібно укласти приготовлене сало в каструлю, залити гарячим розсолом, втопити шматки, поклавши на них будь-який вантаж і залишити при кімнатній температурі до охолодження розсолу. Вранці каструлю із салом потрібно прибрати в холодильник ще на 3 доби. Потім шматки сала витягуються з розсолу та просушуються. Можна промокати обережно чистим бавовняним рушником, так буде швидше. Хтось використовує паперові рушники, але вони можуть прилипати до мокрого сала, замучитесь потім віддирати.

Новий підхід до засолювання сала: як зробити його більш ніжним та смачним
Новий підхід до засолювання сала: як зробити його більш ніжним та смачним

Завершальний етап:

Завершальним етапом є обмазування сала паприкою, морською сіллю, меленою сумішшю перців та дрібно порубаним часником. Кожен шматок потрібно добре обмазати, загорнути в пергаментний папір, витримати при кімнатній температурі протягом 6 годин та прибрати ще на 12 годин у морозильну камеру. Все, вже за 12 годин можна їсти!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини