Рубрики: Рецепти

Готую класичний італійський десерт краще, ніж в шикарному ресторані: рецепт смачного “Тирамісу” за 15 хвилин

Ніжний десерт "Тирамісу" підходить для будь-яких випадків, від сімейного обіду до великих заходів, і він завжди буде цінуватися під час застілля.

Тирамісу має багатий, насичений смак, який поєднує в собі ніжну текстуру маскарпоне з ароматом кави та алкоголю. Структура тирамісу дуже ніжна та м’яка, завдяки використанню маскарпоне та мʼякого печива. Тирамісу можна приготувати дуже швидко та просто, особливо використовуючи прості інгредієнти, такі як маскарпоне, вершковий крем, кава та сирники. Аромат кави та алкоголю додає тирамісу особливого шарму, що робить його привабливим для багатьох людей.

Тирамісу часто подають у формі шарів, що робить його привабливим на вигляд та додає йому елегантності. Редакція сайту Добрі новини підготувала простий рецепт приготування десерту за 15 хвилин.

  • 250 грам маскарпоне (сир);
  • 150 мл вершкового крему (35% жирності);
  • 100 грам цукру;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту або цукрової пудри;
  • 1 яйце;
  • 200 мл кави (заварена і охолоджена);
  • 2 ст. ложки амаретто або іншого лікеру (за бажанням);
  • 200 грам легкого печива савоярді;
  • Какао-порошок для прикраси.
Як приготувати тирамісу за 15 хвилин

У великій мисці змішайте маскарпоне, вершковий крем, цукор та ванільний екстракт (або цукрову пудру). Використовуйте міксер на середній швидкості, щоб добре збити інгредієнти, до отримання однорідної маси. Додайте яйце до суміші та продовжуйте збивати, доки маса не стане гладкою.

Змочіть печиво у завареній та охолодженій каві з додаванням амаретто або іншого лікеру. Викладіть дно форми для торта змочені савоярді. Покладіть половину збитого крему на верх нашої основи для десерту. Повторіть шар змочених савоярді, а потім залишковий крем. Поставте тирамісу в холодильник на кілька годин (або навіть краще на ніч), щоб він настоявся.

Перед подачею присипте верх тирамісу какао-порошком. Цей швидкий рецепт тирамісу простий у виконанні, але все ж дозволяє насолодитися класичним смаком цього італійського десерту. Якщо ви любите приділяти більше часу приготуванням десертів – пропонуємо ознайомитися з більш детальним рецептом цього десерту на нашому You-Tube каналі.

Поділитися