Подруга з Житомира навчила готувати смачну страву з філе: рецепт найсмачніших курячих “кишеньок”

Є багато способів приготувати куряче філе так, щоб воно не було сухим. Сьогодні покажемо Вам один із варіантів. Курячі «кишеньки» - так ми назвали цю страву.

Філе можна подавати як з гарніром, так і без. Варіанти начинки можуть бути різними, завдяки чому щоразу виходитиме щось нове та цікаве! Для приготування нам знадобляться зубочистки. Сподіваємось, вони у вас є:)

А готуються курячі “кишеньки” просто:

Відрізаємо мале філе. Далі грудку надрізаємо посередині, поділяючи її на дві частини, але не до кінця. У нас має вийти “кишенька”. Розгортаємо “кишеньку”, солимо і перчимо. Далі загортаємо і натираємо сіллю та перцем із зовнішнього боку. Потім викладаємо всередину зернисту гірчицю – вона надасть курці особливий смак. Закриваємо філе і залишаємо трохи промаринуватися. А поки що натираємо сир на великій тертці і нарізаємо печериці тонкими пластинками.

Далі розкриваємо філе і на одну половину викладаємо спочатку сир, потім гриби і зверху ще один шар тертого сиру. “Зшиваємо” за допомогою зубочистки філе, щоб начинка залишилася всередині. Філе у нас буде в паніруванні, яке додасть йому апетитну хрустку скоринку і не дозволить витекти начинці.

Для паніровки в одній тарілці збиваємо до однорідності яйця, в інші насипаємо борошно і сухарі. Потім курячі “кишеньки” по одному обвалюємо з усіх боків у борошні, далі в яйці, і останній штрих – сухарі. Добре розігріваємо олію в сковороді. Обсмажуємо на сильному вогні до рум’яної скоринки з обох боків. Це потрібно для того, щоб кляр швидко схопився і всі соки залишились усередині. У цей момент розігріваємо духовку до 180 °C.

Як тільки скоринка підрум’янилася з двох сторін, перекладаємо філе на лист, застелений пергаментним папером. Доводимо до готовності в духовці, залишивши запікатися там на 15-20 хвилин. Обов’язково спробуйте приготувати за цим рецептом.

Секрети приготування курячого філе: перевірено шеф-кухарем
Секрети приготування курячого філе: перевірено шеф-кухарем

Продукти:

  • куряча грудка – 2 шт.;
  • сіль, перець – за смаком;
  • зерниста гірчиця – 2 ч. л.;
  • печериці – 2 шт.;
  • сир твердий – 30-40 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 2-3 ст. л.;
  • панірувальні сухарі – 3-4 ст. л.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини