Салат зі шпротами “Океан”: фаворит мій і моїх гостей на будь-якому святковому столі. Рецепт без заморочок

На святковий стіл приготуйте салат зі шпротами, смачний, ситний, всім сподобається, будуть питати рецепт. Викладається шарами, всі продукти чудово поєднуються між собою. Соковитий та ситний!

Інгредієнти:

  • Відварена картопля – 4 – 5 шт.;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Морква свіжа – 2 шт.;
  • Відварені яйця – 3 шт.;
  • Шпроти – 1 банка;
  • Мариновані огірки – 3 шт.;
  • Майонез – за смаком;
  • Крабові палички -100 г;
  • Зелень за бажанням.
Секрет приготування смачного салату "Океан": перевірено шеф-кухарем
Секрет приготування смачного салату Океан: перевірено шеф-кухарем

Приготування:

Цибулю 2 шт. нарізаємо кубиками. Викладаємо на сковороду. Обсмажуємо пару хвилин. Свіжу моркву 2 шт. натираємо на великій тертці. Відправляємо до цибулі. Обсмажуємо все разом до готовності. Салат викладати шарами. Можна викласти в салатник. Відварену картоплю 4 шт. натираємо на великій тертці. Розподіляємо першим шаром на блюдо. Другий шар крабові палички. Зверху змащуємо майонезом. Шпроти 1 банку викладаємо в чашу та зливаємо рідину. Ретельно розімніть виделкою. Викладіть на шар картоплі. Мариновані огірки 3 шт. натираємо на великій тертці. Трохи відіжміть від зайвого соку. Викладіть на рибу (за бажанням можна змастити майонезом). Обсмажені та трохи остиглі овочі викладіть зверху. Змастіть майонезом. Відварені яйця 3 шт. натріть на великій тертці. Розподіліть зверху. Зверху прикрасіть дрібно нарізаним кропом та шпротами. Апетитний салат готовий!

Шпроти можна використовувати для приготування різноманітних страв. Ось кілька ідей страв з використанням шпротів:

Паста з шпротами: Спробуйте піджарити шпроти з часничком та перцем у оливковій олії, а потім додайте цю суміш до свіжої приготованої пасти. Посипте тертим пармезаном та зеленню.

Шпроти на грилі або барбекю: Загорніть шпроти в фольгу разом зі смаженою цибулею та лимонними дольками, а потім відправте на гриль або барбекю для додаткового смаку.

Шпроти з овочами: Посмажте шпроти разом з нарізаними овочами, такими як печериці, кабачки, баклажани та перець. Подавайте разом з рисом або пастою.

З цими ідеями ви можете створити різноманітні страви з використанням шпротів! Не бійся експериментувати!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини