Незвичний рецепт тирамісу “по-українськи” із додаванням вершкового сиру: вперше бачу такий рецепт

Тірамісу – це справжня класика італійської кухні, що поєднує в собі вишуканий смак кави, ніжний крем з маскарпоне та повітряну текстуру печива савоярді.

Але що робити, коли під рукою немає цих особливих печивок? Не біда! Запропонуємо вам цікавий рецепт тірамісу з українським колоритом – замість савоярді використовуємо звичайне бісквітне печиво. Це не тільки робить десерт більш доступним, а й додає йому особливої родзинки. Українське бісквітне печиво, на відміну від савоярді, має більш щільну структуру. Завдяки цьому воно краще тримає форму, коли його швидко вмочують у каву, і не розвалюється в кремі.

А ще, бісквітне печиво часто має легкий ванільний або вершковий присмак, який чудово гармоніює з кавою та маскарпоне.

Інгредієнти:

  • 200 г сиру маскарпоне
  • 100 мл вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 2 яйця
  • 1 чашка кави (за бажанням можна додати трохи коньяку або вершкового лікеру)
  • Бісквітне печиво
  • Какао-порошок для прикраси
Кулінари поділились рецептом тирамісу за 15 хвилин
Кулінари поділились рецептом тирамісу по-українськи

Спосіб приготування:

Приготуйте каву та дайте їй охолонути. У мисці збийте яйця з цукром до пишної пухкої маси.

Додайте сир маскарпоне до збитої яєчної маси та ретельно перемішайте. В іншій мисці збийте вершкове масло до піноподібної консистенції. Поступово додавайте вершкове масло до суміші сиру та яєць, постійно помішуючи до однорідного стану.

Швидко вмочіть бісквітне печиво в охолоджену каву з обох боків і викладіть на дно форми для тірамісу.Рівномірно розподіліть половину сирної маси на печиво.

Повторіть шар печива, змоченого в каві, та викладіть зверху решту сирної маси. Накрийте форму харчовою плівкою та поставте в холодильник на кілька годин або на ніч, щоб тірамісу добре просочилося.

Перед подачею посипте тірамісу какао-порошком та тертим шоколадом.

Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини