Це буде ваш найкращий “Цезар”: детальний рецепт найпопулярнішого ресторанного салату. Здивуй смаком

Легенда свідчить, що класичний салат "Цезар"- це листя салату, сухарі, майонезний соус, пармезан і все. Але по світу цей салат розійшовся у дещо збагаченому складі.

Тепер до салату, залежно від рецепта та забаганок кухаря, додають і курку, і креветки, і помідори, і сьомгу, і навіть соєвий соус. “Цезар” – до речі, найходовіший салат у ресторанах. Можна навіть порвати пекінську капусту, залити її майонезом, додати сухарів із пакетів та відварену курячу грудку та назвати це “Цезарем”. Але все не так просто. По-справжньому смачний салат готується довго. І коштує він дорого. Зате гарантований смак, який навіть не у кожному ресторані вам зроблять.

Сухарі

Недостатньо просто взяти батон і підсмажити на сухій сковороді. Сухарі в салаті дуже важливий компонент. Тому і їхня підготовка – це теж час і сили. Для їхньої заготівлі підійде звичайний пшеничний батон. З нього краще зрізати кірки, а м’яку частину нарізати невеликими кубиками.

До відправки до духовки

Щоб надати сухарям додатковий аромат та смак, знадобиться сухий порошковий часник. Багато часнику не потрібне. Після посипання сухарів перемішати їх. Посипати сіллю та сухим розмарином, чебрецем. Всього потроху. Потім збризкати рослинною олією, знову перемішати й відправити в розігріту до 160 градусів духовку до утворення золотистої скоринки.

Секрет ніжного та соковитого салату Цезар: майстер-клас від кулінарів
Секрет ніжного та соковитого салату Цезар: майстер-клас від кулінарів

Соус

Соус – це основа салату “Цезар”. Немає соусу – немає “Цезаря”. І він складніший, ніж звичайний майонез, хоча готується майже так само.

Інгредієнти:

  • Яєчний жовток;
  • Рослинна олія;
  • Зубчик часнику;
  • Пармезан;
  • Каперси;
  • Анчоуси;
  • Вустерський соус;
  • Сік лимона;
  • Сіль за смаком.

Готується він просто. Спочатку збити блендером жовток, потім поступово, не зупиняючи збивання, вливати олію тонким струмком, щоб вийшла емульсія. До речі, це вже майже майонез. У цю емульсію додати трохи каперсів, анчоусів, часник, продовжувати збивати. Поки що соус буде рідким. В кінці додати подрібнений сир, сік лимона (відрегулюйте кислотність після повного збивання) та трохи вустерського соусу. Соус має вийти з дуже яскравим смаком, різким, але смачним. Можна поки що прибрати його в холодильник, накривши харчовою плівкою, і дістати перед початком збирання салату.

Листя

Листя айсберг потрібно промити та обов’язково просушити. Для цього чудово підійдуть, наприклад, паперові рушники. Вологи не повинно бути, тому що вона може розмити смак соусу.

Інші компоненти

Будь-який з цих компонентів можна вибирати на власний розсуд або взагалі не додавати. Вони хоч і впливають на смак, але не задають його. Додайте відварені перепелині яйця, чері, креветки, рибу, курку. Не має значення, як їх приготувати – посмажити чи відварити. Смачного!

Популярне

Подібні новини