Коли немає настрою для кулінарних експериментів, але смачного хочеться: завжди виручає рецепт курячого філе

Приготувати соковите куряче філе у духовці можливо, потрібно лише знати рецепт смачного маринаду для м'яса. Воно зробить вашу вечерю неймовірно смачною та особливо вдалою.

У багатьох господарів і господинь куряче м’ясо, особливо те, що приготоване у духовці, виходить доволі сухим. Це стає причиною, чому багато кому більше подобається смажене на сковорідці або й взагалі варене філе. Втім, закинути замариноване м’ясо в духовку набагато простіше, ніж стояти над плитою і стежити за процесом приготування. Розповідаємо, як за допомогою простого, але водночас смачного маринаду зробити куряче філе у духовці соковитим.

Блогерка розкрила секрет соковитого курячого філе – як приготувати м'ясо так, аби воно було смачним
Блогерка розкрила секрет соковитого курячого філе – як приготувати м’ясо так, аби воно було смачним

Інгредієнти:

  • 4 шматки курячого філе;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 2 чайні ложки сушеного часнику;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1/2 чайної ложки чорного перцю;
  • 1 чайна ложка паприки;
  • Сіль і перець;
  • Сік лимона;
  • Свіжа зелень для подачі.

Спосіб приготування:

Попередньо розігрійте духовку до температури 200 градусів Цельсія. У мисці змішайте оливкову олію, часник, сіль, перець, паприку та інші спеції на власний смак. Промийте куряче філе та висушіть його за допомогою паперових рушників. Полийте куряче філе отриманою сумішшю з олії та спецій, переконавшись, що м’ясо рівномірно покрилось маринадом.

Відбийте куряче філе спеціальним молотком, аби спеції добре проникли всередину. Викладіть куряче філе на деко, покрите пергаментним папером або змащене олією. Випікайте м’ясо у попередньо розігрітій духовці протягом 20-25 хвилин або до того моменту, поки куряче філе не стане золотистим. Після випікання дайте курячому філе трохи відпочити перед подачею.

Блогерка розкрила секрет соковитого курячого філе – як приготувати м'ясо так, аби воно було смачним
Блогерка розкрила секрет соковитого курячого філе – як приготувати м’ясо так, аби воно було смачним

Перед подачею ви можете доповнити куряче філе улюбленими соусами або гарніром. Втім, навіть просто так м’ясо смакуватиме чудово, а також воно легко втамує голод. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини