Як готує смачний плов моя свекруха: шедевральний секрет розсипчастого плову, який вийде навіть без досвіду

М'ясо. Справжній східний плов готують із будь-яким м'ясом: баранина, яловичина, свинина, курка, качка. Плов з бараниною вважається найсмачнішим. Але плов готують і без м'яса, навіть із фруктами.

Готуємо та ділимось рецептом смачного плову. М’ясо ріжемо великими шматками. Це дуже важливо. Якщо готуємо плов із птиці, то ріжемо птицю, як завжди. Суть великої нарізки м’яса в тому, що обсмажують м’ясо на розпеченому жирі або маслі. Таке обсмажування запечатує м’ясний сік усередині шматка і робить м’ясо соковитим та ніжним.

Олія чи жир? Святковий східний плов готують на курдюку

Курдюк надає плову неповторного смаку і аромату. Ріжемо курдюк на шматочки, обсмажуємо в розжареному казані, витоплюємо жир. Хрумкі шматочки курдюка прибираємо з плову і ставимо на стіл як закуску. Плов можна готувати на олії, розжаривши його в казані.

У чому відмінність курдюка від олії. Плов на курдюку виходить дуже смачним, жирним та ситним. Курдючний жир обволікає кожне зернятко рису і просто тане в роті. Але їсти такий плов можна лише гарячим. Коли плов остигає, курдюк застигає. Плов приготований на олії можна їсти і в гарячому і в холодному вигляді. Плов з качкою готується взагалі без олії, качка дає достатньо жиру для приготування плову.

Вибір рису

Плов найкраще готувати з круглого рису, він швидше готується. Довгий рис для плову краще не використовувати, він гірше вбирає в себе вологу. Про моркву. Узбеки готують плов із жовтою морквою, вважають, що вона найсмачніша. Деякі господині морквину для плову труть на великій тертці, морква розчиняється у плові, віддаючи рису свій колір. Різати моркву можна і брусочками. Тоді її краще видно у готовому плові.

Спеції та сіль

Набір спецій для плову – це вибір господині. Якщо робити приправу до плову, то в неї обов’язково повинні входити: куркума, чорний і червоний перець, зіра. Спеції слід закладати в обсмажене м’ясо з цибулею та морквою. Солити плов потрібно перед додаванням води. М’ясо перед обсмажуванням солити не можна. Сіль робить м’ясо в процесі обсмажування твердим. Часник. Візьміть цілу голівку часнику, очистіть її від лушпиння, можна розрізати головку навпіл і покласти в рис. Запечену в рисі голівку часнику під час подачі викласти зверху.

Секрети приготування ідеального плову: перевірено шеф-кухарем
Секрети приготування ідеального плову: перевірено шеф-кухарем

Вода. Скільки і як наливати?

Запорука успіху приготування розсипчастого плову – це вода. Коли висипаєте рис, потрібно його залити водою на 1 см. Краще налийте менше ніж більше. Коли рис забере воду, згрібайте рис у гірку, закрийте глибокою тарілкою і долийте води навколо тарілки, увімкніть повільний вогонь і дочекайтеся, щоб рис увібрав усю воду. Подання плову. Східний плов подають у вигляді гірки рису, з викладеними зверху шматками м’яса. Існує безліч рецептів східного плову та видів його подачі. Зазвичай плов подають з овочевими салатами.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини