Через багато років я розпробувала “Салат з куркою та ананасами” і тепер не можу відірватися: смачний рецепт

Хочемо запропонувати вам рецепт салату з курячою грудкою та консервованими ананасами. Такий салат дуже смачний, в ньому поєднується легка насолода ананаса і пікантність часничку.

Споживання ананаса допоможе знизити рівень холестерину та кров’яний тиск завдяки вмісту калію та інших поживних речовин. Допомога в контролі ваги: ананас є низькокалорійним продуктом з високим вмістом води та дієтичних волокон, що може допомогти в контролі апетиту та керуванні вагою. Фрукт містить антиоксиданти, такі як бета-каротин, який захищає клітини від пошкоджень вільними радикалами та зменшує ризик розвитку різних захворювань.

Секрет ніжного салату з ананасами: майстер-клас від кулінарів
Секрет ніжного салату з ананасами: майстер-клас від кулінарів

Пригтування:

Для салату знадобляться такі інгредієнти (на 2-3 порції):

  • куряча грудка, запечена в духовці з сіллю та перцем – 210 г;
  • консервований ананас – 160 г;
  • 2 відварені яйця – 120 г;
  • напівтвердий сир – 70 г, краще жирністю менше 45%;
  • часник, 2 великі зубчики – 10 г.
  • Для заправки на одну порцію:
  • 50-60 г м’якого сиру (або класичного йогурту);
  • 5 г (1 чайна ложка) гірчиці – краще з баварською гірчицею;
  • сіль, чорний перець за смаком.

Давайте готувати!

Заздалегідь запечіть курячу грудку із сіллю, чорним перцем та паприкою. Із запеченою грудкою набагато смачніше виходить салат, ніж із відвареною. А далі нарізаємо усі продукти. Ананаси нарізаємо на маленькі кубики.

Курячі грудки ріжемо так само як і ананаси. Сир натираємо на великій тертці. Часник дрібно рубаємо. Обов’язково додайте до салату часнику, він надає пікантності і збагачує смак салату.

Яйця нарізаємо за допомогою яйце різки. Перемішуємо все у мисці. Можна зберігати у холодильнику 2 дні. Заправляємо салат при подачі м’яким сиром, змішаним із гірчицею, сіллю та перцем. Смачного!

Незважаючи на невелику кількість простих продуктів, салат гідний будь-якого святкового столу. Як м’ясний компонент використовуємо ніжне куряче філе, яке чудово доповнюють консервовані ананаси та яйця. Ананаси надають салату солодкуватих ноток, роблять його дуже соковитим і ароматним.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини