Тітка поділилась ідеальним рецептом голубців: готую тепер їх виключно з пекінки. Шедевральний рецепт

Чи любите Ви голубці так, як любимо їх ми і вся наша команда? З пекінки голубці виходять набагато ніжнішими, смачнішими, листи капусти тоненькі, навіть не помітні.

Незважаючи на те, що листочки капусти тоненькі, ми їх теж піддаємо процесу “бланшування”. Але ця маніпуляція не займе у вас багато часу, буквально хвилину. Начинка класична: фарш, рис і цибуля. Ну що розпочинаємо приготування!

Покроковий рецепт приготування голубців з пекінської капусти з фаршем та рисом:

Насамперед пропонуємо підготувати рис. У приготуванні використовуємо звичайну пропарений рис. Опускаємо його у воду, підсолюємо, доводимо до кипіння. Рис варимо до напівготовності. Під час варіння крупу помішуємо, щоб не допустити пригорання. Відварений рис “відкиньте” на сито, промийте під проточеною водою. Дайте стекти зайвій рідині. Тепер у підготовлений фарш викладіть промитий рис. Додайте подрібнену цибулю, попередньо очистивши її від лушпиння.

Всі інгредієнти перемішайте до однорідної маси. У процесі додайте сіль, мелений чорний перець. Одним словом заправте начинку до смаку. Підготуємо листя пекінської капусти. Відріжте плодоніжку, розберіть качан на листя, промийте. Тепер зрізаємо тверду частину листа. Підготовлене листя пекінської капусти опускаємо в киплячу воду, на 2-3 хвилини. Потім виймаємо, викладаємо на рівну поверхню. Класти листя будемо не гіркою, а в один шар, щоб вони остигали, таким чином не допустимо їх подальшого “розпарювання”.

Тепер на готове листя капусти викладаємо 1 столову ложку м’ясної начинки. Збираємо краї з двох сторін, загортаємо голубець рулетиком. Підготовлені голубці відкладіть убік, зараз займемося приготуванням овочевої піджарки. Цибулю і моркву очищаємо від лушпиння та шкірки. Цибулю нарізаємо півкільцями, попередньо розділивши цибулину на рівні частини. Моркву можна натерти на тертці або нарізати соломкою.

Секрет ніжних та соковитих голубців з пекінської капусти: майстер-клас
Секрет ніжних та соковитих голубців з пекінської капусти: майстер-клас

Подрібнені овочі опускаємо на заздалегідь розігріту сковороду, попередньо додавши трохи олії. Обсмажуємо овочі 4-5 хвилин. Потім додаємо томатну пасту, продовжуємо смаження ще 2-3 хвилини. Під час процесу овочі періодично помішуємо, щоби не допустити підгорання. Викладаємо голубці поверх піджарки, заливаємо капустяним відваром (там де бланшували листя капусти). Накриваємо голубці кришкою, варитимемо на повільному вогні. Через те, що листя капусти дуже ніжне (тонке), варити голубці будемо не довго, 30 хвилин буде цілком достатньо.

Врахуйте, що кипіння має бути слабким. Голубці приготовані з пекінської капусти виходять набагато смачнішими, ніж з білокачанною. Дуже ніжні та м’які, капусти в міру. Таку страву оцінять усі члени Вашої родини. Подати голубці все ж таки краще зі сметаною і свіжою зеленню. Ще один великий плюс цих овочевих виробів, що з пекінської капусти вони добре тримають форму. Не розпадаються при варінні і красиво виглядають на тарілці. Частину голубців із пекінської капусти можна заморозити. Обережно складіть вироби в поліетиленовий мішечок, бажано в один шар. Подавати обов’язково гарячим. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини