Домашній хлібець “Золотистий”: йому вже 5 днів, а все ще м’який, як першого дня. Дуже раджу, смачно

Дуже смачний і пишний хліб, домашній, ароматний і після такого ніколи не захочеться покупного, тим більше готується просто. Беремо тепле гарбузове пюре, додаємо тепле молоко або воду.

Гарбузове пюре можна приготувати будь-яким способом. Всипаємо сіль та дріжджі, використовуємо сухі. При використанні нових дріжджів необхідно зробити опару. Цукор не кладемо, тому що гарбуз уже має свою насолоду. Перемішуємо і всипаємо борошно, замішуємо тісто в міксері, але й руками це зробити легко. Тісто в результаті має відмінно відходити від стінок і бути м’яким, при цьому залишається злегка липкуватим. Беремо 480 г борошна, але може піти й інша кількість залежно від ваших продуктів, наприклад, якщо пюре буде рідкішим, то відповідно і борошна піде більше.

Тісто кладемо в миску, накриваємо кришкою і залишаємо на 1,5 години, якщо тісто виходить за краї миски, ще раз опускаємо і залишаємо підійматися далі. Тісто, що підійшло, злегка обминаємо і ділимо на 2 частини, оскільки можна зробити дві булки хліба. Один буде круглий, другий прямокутний. Одну половинку поділяємо на 3 частини та з кожного шматочка скочуємо кулю, для цього потрібно зробити коржик, підгинаємо краї до центру, складаючи тісто, потім защипуємо та прокачуємо круговими рухами по столу. Кульки вкладаємо у прямокутну форму, накриваємо рушником та даємо підійти протягом 30 хвилин.

Секрет ніжного домашнього хліба: майстер-клас
Секрет ніжного домашнього хліба: майстер-клас

Другий шматок тіста складаємо з усіх боків до центру. Защипуємо і формуємо кулю, перевертаємо, відразу укладаємо на деко, так само накриваємо рушником і даємо підійти протягом 30 хв. Заготовки, що підійшли, спочатку змащуємо збитим яйцем, потім присипаємо гарбузовим насінням і кунжутом, можна додати ще соняшникове насіння. Перш ніж присипати і змащувати круглий хліб робимо 3 ​​ надрізи. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин, залежно від розміру хліба та вашої духовки.

Інгредієнти:

  • Гарбузове пюре: 300 г;
  • Вода чи молоко: 100 мл (можна 50/50);
  • Олія: 20 г;
  • Сіль: 9 – 10 г;
  • Дріжджі сухі: 9 г;
  • Борошно: 480 г (може піти інша кількість)4
  • Яйце для змащування;
  • Насіння гарбузове і кунжут для посипання.

Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини