Рубрики: Рецепти

Бабуся навчила смажити соковиті котлети без м’яса: рецепт пишних капустяних котлет. Не встигаю готувати

Капустяні котлети. Це смачна, недорога, швидка і дуже проста страва. Смачні зі сметанкою. Падати можна як гарнір або самостійну страву. Приготувати котлети з цього овочу не складно.

Хочемо сьогодні поділитися цікавою інформацією для всіх любителів овочів та тих, хто любить смачно поїсти. Завдяки відмінному підбору інгредієнтів котлети неймовірно смачні та ніжні. Такі котлети хочеться готувати та готувати. Вони такі смачні, що не можна передати словами. Обов’язково приготуйте, не пошкодуєте. Це дуже смачно. Навіть діти їдять із величезним задоволенням та просять добавки.

Напрочуд гарні: таких пишних та товстобоких не часто зустрінеш. Такі котлети здатні здивувати своїм смаком навіть найвибагливіших і найдосвідченіших у кулінарних справах кулінарів. Вони можуть бути приготовлені з різних овочів, але капуста, морква та цибуля – це класичний і, напевно, найпопулярніший варіант. Котлети з овочів можуть бути приготовлені на сковороді, в духовці або на грилі, загалом страва дуже смачна та універсальна.

Готуємо? Все дуже просто!

Подрібнену капусту відправляємо в каструлю з киплячою підсоленою водою і варимо 8-10 хвилин. Потім відкидаємо її на друшляк, щоб позбутися води. Моркву пропускаємо через велику тертку, а цибулю нарізаємо невеликими кубиками. На попередньо розігріту з невеликою кількістю олії сковороду викладаємо цибулю й обсмажуємо її, помішуючи на середньому вогні до прозорого стану.

Далі в сковороду до цибулі відправляємо моркву та обсмажуємо все разом до м’якості моркви. Буквально за хвилину до її готовності до сковороди додаємо натертий часник. У миску викладаємо капусту, засмажку із цибулі з морквою, додаємо манну крупу, куряче яйце, сіль та чорний мелений перець. Усю цю справу добре перемішуємо і відставляємо убік на 20-25 хвилин, щоб манка набухла.

Тепер змоченими у воді руками формуємо з овочевого фаршу котлети. Викладаємо їх на попередньо розігріту з олією сковороду та обсмажуємо під кришкою з обох боків по 6-7 хвилин на середньому вогні. Котлети з овочів готові, вони виходять смачними, соковитими, з хрусткою скоринкою та ніжною внутрішньою частиною. Найкраще їх подавати гарячими, свіжими та ароматними. Пробуйте, готуйте, радуйте себе, рідних та близьких!

Секрети приготування котлет з капусти: перевірено кухарем

Інгредієнти:

  • Капуста – 500 г;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Часник – 2 зубки;
  • Манна крупа – 3 ст. ложки;
  • Куряче яйце – 1 шт.;
  • Сіль – 1/2 ч. ложки;
  • Перець чорний мелений – 1/4 ч. ложки;
  • Олія – ​​60 мл.
Поділитися