Татко навчив готувати кролика найпростішим способом: м’ясо виходить дуже м’яке та соковите. Рецепт супер

Приготувати ніжне соковите м'ясо - справа не легка, а особливо якщо це кролик. Секрет смачного м'яса полягає у правильно підібраних спеціях, а також правильному приготуванні.

Сьогодні ми поділимось простим рецептом, але м’ясо виходить найніжнішим, просто тане в роті.

Приготування:

Краще купити домашнього та молодого. Якщо ви м’ясо кролика купуватимете, то краще його вимочити, хоча б 1-2 години. Отже, кролика миємо, обробляємо на невеликі шматочки і обов’язково обсушуємо кожен шматочок паперовим рушником. Також нам знадобляться 2 великі цибулини та головка часнику. Цибулю нарізаємо більшою, не дрібнимо. Часник притискаємо ножем і нарізаємо на маленькі шматочки. Таким чином часник швидше віддасть свій аромат.

Секрети приготування кролика в духовці: перевірено кухарем
Секрети приготування кролика в духовці: перевірено кухарем

У сковороду наливаємо олію, олії не шкодуйте, цибуля має бути майже вся занурена в олію. У розігріту олію висипаємо нарізану цибулю, перемішуємо її і пасеруємо одну хвилину, вона повинна стати напівм’якою. Тепер до цибулі додаємо часник, перемішуємо, всипаємо сіль і чорний мелений перець до смаку, додаємо 2-3 лаврові листи, але їх обов’язково розламуємо. Для більшої пряності в заправку для м’яса кролика додайте 2 ч. ложки сушеного розмарину. Не залишайте цей момент поза увагою, м’ясо виходить дуже ароматне, не пошкодуєте!

Як тільки додали всі спеції, перемішуємо, обсмажуємо ще буквально протягом кількох секунд і вимикаємо плиту. Кролика сьогодні ми готуємо у духовці, у пакеті для запікання. У м’ясо додаємо ароматне заправлення, дуже добре все перемішуємо і перекладаємо в пакет для запікання. Зав’язуємо пакет з одного боку в вузлик і в такому вигляді перекладаємо його на лист. Також рекомендуємо додатково робити з фольги піддон із невеликими бортиками. Все, відправляємо кролика в духовку і готуємо при температурі 200 градусів рівно 1 годину.

Потім дістаємо форму з духовки і розрізаємо пакет для запікання. Робіть це вкрай обережно та акуратно, тому що виходить дуже гаряче повітря і можна обпектися. Виходить дуже апетитне м’ясо! Але це ще не все, розкладаємо маленькі шматочки вершкового масла зверху на м’ясо і повертаємо кролика назад у духовку ще на пів години. Кролик виходить найніжніший, найсоковитіший, найсмачніший і дуже ароматний! Спробуйте такий варіант приготування, ми впевнені, що вам сподобається! Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини