Часто купую філе і готую страву 2 в 1: рецепт соковитої курячої грудки. І гаряча страва, і холодна закуска

Сьогодні ми хочемо познайомити вас з одним досить незвичайним рецептом приготування смачного, а головне соковитого курячого філе. Готуватимемо філе зі спеціями, замочене в молоці!

Таке куряче філе можна подати як у гарячому вигляді з будь-яким гарніром, так і як холодна закуска. Воно якнайкраще підходить на сніданок або перекус, використовується замість звичайної ковбаси або шинки, для приготування різних салатів, а також холодних і гарячих закусок.

Покроковий рецепт:

Для початку потрібно філе замаринувати в спеціях і для цього приготуємо таку суміш: в чаші з’єднуємо 1,5 ч. л. солі по 1 ч. л. прованських трав та приправи для курки, а ще по пів чайної ложки хмелі-сунелі, сушеного часнику, подрібненої солодкої паприки та дрібних пластівців солодкого болгарського перцю. Спеції добре перемішуємо і наша суміш готова! Кількість солі в її складі залежатиме від того, чи є сіль у приправі для курки. Далі, спеції поки що відставимо убік і займемося курячим філе. Беремо десь 1 кг філе, з якого зрізаємо мале філе.

Промите філе та обов’язково обсушити з двох боків, щоб спеції краще трималися. Кожне філе ретельно натираємо сумішшю спецій, але не просто присипаємо, а саме натираємо. Такої кількості спецій вистачає для філе загальною вагою від 800 г до 1 кг. Вибір спецій повністю на ваш розсуд. Підготовлене у такий спосіб філе залишаємо на столі на пів години для маринування.

Унікальний рецепт курячої грудки: неперевершений смак
Унікальний рецепт курячої грудки: неперевершений смак

Тим часом підготуємо молоко. Його можна закип’ятити в каструлі на плиті чи в мультиварці, використовуючи дуже зручну функцію “Автопідігрів”, яка автоматично вмикається після завершення будь-якої програми. Виливаємо в чашу 1 літр молока жирністю 2,5-3,5%, включаємо режим “мультиповар” на 100 ° С і залишаємо задані 30 хвилин, за цей час молоко добре прокипить, а за дві хвилини до закінчення програми акуратно опускаємо підготовлене куряче філе в кипляче молоко так, щоб воно повністю було їм покрите, закриваємо кришку і як тільки вийде час, автоматично включиться функція підігріву.

Залишаємо філе в гарячому молоці рівно на 3 години – дана функція дозволяє підтримувати оптимальну для приготування філе температуру в межах 70-75°С. Перед приготуванням простежте, щоб у мультиварці була включена ця функція! Якщо ви готуєте на плиті, закип’ятіть молоко в каструлі, опустіть в нього філе, а через 2 хвилини вимкніть плиту і добре укутайте каструлю на 3 години.

За три години з гарячого молока можна діставати готове філе! Мультиварку відключаємо, викладаємо філе на паперовий рушник, злегка його обсушуємо і можна подавати на стіл у гарячому вигляді з будь-яким гарніром або після охолодження як холодну закуску, нарізавши на тонкі скибочки. Спеції добре тримаються на філе, звичайно, якась їхня частина пішла в молоко, але в основному все залишилося на філе!

Мало того, при такому способі приготування філе чудово зберігає форму, не деформується, воно дуже ароматне та апетитно виглядає. При нарізці навіть гаряче м’ясо не кришиться і розсипається, а в холодному вигляді за необхідності його можна нарізати дуже тонкими скибочками. Філе виходить ніжне, соковите, м’яке з приємним ароматом спецій та прянощів, при цьому зовсім не пахне молоком! Куряче філе, приготовлене в такий спосіб, низькокалорійне, готується без особливих зусиль, при цьому зберігає максимум користі та є дієтичним продуктом. Смачного!

Список інгредієнтів:

  • 800 г – 1 кг курячого філе;
  • 1 л молока 2,5 – 3,5%;
  • 1,5 – 2 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. з гіркою приправи для курки;
  • 1 ч. л. прованських трав;
  • 0,5 ч. л. хмелі-сунелі;
  • сушена паприка.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини