Це не жарти: як приготувати смачні курячі лапки за традиційним китайським рецептом. Неперевершена закуска

У Китаї курячі лапи вважаються делікатесом. Крім того, вони надзвичайно корисні: вони містять колаген, вітаміни групи В, вітаміни А, РР, К, Е, а також кальцій, цинк, калій, натрій, фосфор, мідь.

Продукти, які потрібні для приготування:

Отже, для курячих лапок нам потрібно:

  • курячі лапи – 500 г;
  • соєвий соус – 50 мл;
  • кунжут;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • соняшникова олія – ​​3-4 столові ложки;
  • вода – 80 мл.

Видаляємо у курячих лап пазурі. Почнемо з того, що лапи — не найочевидніший субпродукт, хоч і дуже дешевий, порівняно з крилами чи гомілками курки. Тим не менш, на полицях магазинів знайти його дуже складно. Але від слів — до діла, хоч і приготування займе не більше пів години. Спочатку ми ретельно помили “лапулі”, потім кулінарними ножицями прибрали у них гострі пазурі.

Секрет ніжних та соковитих курячих лапок по-китайськи: майстер-клас
Секрет ніжних та соковитих курячих лапок по-китайськи: майстер-клас

Приготування:

Закидаємо лапи варитися, не забуваючи знімати пінку. Потім ми ставимо каструлю з водою на плиту, чекаючи точки кипіння. Далі за планом, вже в режимі реального часу, ми солимо окріп і закидаємо в нього рожеві ноги курятини на п’ятнадцять хвилин. Дістаємо лапи з окропу.

Виймаємо лапи та відставляємо їх убік. Тепер займемося підготовкою глазурі. Для цього в глибокій сковороді нагріваємо 3-4 столові ложки рослинної олії. Додаємо до них одну столову ложку цукру і ретельно мішаємо доти, доки цукор не розтопиться. Відправляємо в цю ж сковороду курячі лапи і накриваємо їх кришкою. Періодично активно перемішуємо їх кулінарною лопаткою.

Додаємо 50 мл соєвого соусу та 80 мл води, тушимо під кришкою ще п’ять хвилин. Потім знімаємо кришку і чекаємо на момент, коли вся волога випарується, а лапки почнуть карамелізуватися. Курячі лапки майже готові! Знімаємо їх із вогню, розкладаємо на тарілки та посипаємо кунжутом. Також можна використовувати свіжу зелень, а у фіналі додати ще більше соєвого соусу – все залежить від індивідуальних уподобань.

Глазур виходить липкою, насиченою, ніжною і приємною, зі злегка солодкуватим смаком. Як їсти курячі лапи? Зрозуміло, без ножа та вилки, руками. Висмоктуючи соковитість маринаду, подібно до того, як ми куштуємо варених раків. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини