Рецепт ідеальної вечері навіть для лінивих господинь: як приготувати хачапурі з сиром на пательні за 20 хв

Однією з найкращих страв на обід чи вечерю є ліниве хачапурі. Ця грузинська страва дуже проста у приготуванні – її з легкістю можна приготувати на пательні.

Хачапурі – це традиційна грузинська страва, що складається з тіста, схожого на дріжджове або ліванське, з начинкою з сиру. Вона часто подається як окрема страва або як додаток до основного обіду. Хачапурі має багато різновидів, включаючи хачапурі з сулугуні (твердого грузинського сиру), хачапурі з фети, а також варіанти з додаванням інших інгредієнтів, таких як яйця або зелень.

Зазвичай ця страва готується в печі, але редакція сайту Добрі новини підготувала рецепт ароматних та смачних хачапурі, які можна приготувати на пательні за 20 хвилин:

  • 2 чашки борошна;
  • 1/2 чашки теплої води;
  • 1/4 чашки рослинної олії;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 200 гр сиру (наприклад, сулугуні, фета або інший м’який сир);
  • 1 яйце;
  • 1/4 чашки вершкового масла або розтопленого масла для змащування.
Рецепт лінивих сирних хачапурі на пательні
Рецепт лінивих сирних хачапурі на пательні

У великій мисці змішайте борошно і сіль. Додайте теплу воду і рослинну олію, і замішайте тісто. Якщо тісто занадто липке, додайте ще трохи борошна. Замісіть м’яке тісто і залиште його покритим на 10-15 хвилин. В мисці розірвіть сир на невеликі шматочки. Додайте яйце і добре змішайте. Розділіть тісто на 4 рівні частини. Кожну частину розкатайте в коло товщиною близько 0,5 см.

Розігрійте сковороду на середньому вогні і змастіть її вершковим маслом або розтопленим маслом. Покладіть одну порцію сирного фаршу на одну половину кожного кола тіста, залишивши краї вільними. Згорніть тісто наполовину, щоб закрити сирний фарш, і злегка приплющте краї, щоб замкнути хачапурі. Переверніть хачапурі на сковороду і смажте з обох сторін до золотистого кольору, приблизно 2-3 хвилини з кожного боку. Повторіть цей процес з рештою тіста і сиру.

Після готовності видаліть хачапурі з пательні, дайте трохи охолонути і насолоджуйтеся! Ці хачапурі з сиром стануть чудовим смачним додатком до будь-якого обіду чи вечері!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини