Беру куркуму і фарбую яйця на Великдень у сонячний колір: ну просто неперевершений спосіб. Як з картинки!

Сьогодні розкажемо, як пофарбувати яйця куркумою. Краще використовувати для фарбування яєць на Великдень будь-які натуральні барвники! І в капусті фарбують, і навіть у заморожених ягодах.

У різних країнах і культурах існують власні унікальні традиції фарбування яєць на Великдень.

Пасхальні яйця, пофарбовані куркумою

Беремо ковшик або каструлю, в якій варяться яйця. І насипаємо туди мелену куркуму: Можна використовувати більше або менше куркуми, все залежить від бажаного результату. Чим більше прянощі, тим більш насичений колір! Фарбує вона дуже добре! Висипаємо весь пакетик (приблизно 75 г).

Тепер наливаємо в ковшик воду (звичайну холодну воду з крана). Перемішуємо, щоб куркума добре розподілилася і кладемо у воду сирі яйця: Краще використовувати яйця білого кольору. Попередньо яйця потрібно добре помити губочкою, щоб прибрати весь бруд та сміття.

Ставимо ковшик на вогонь і варимо як завжди: 5-6 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, додаємо у воду столовий оцет і трохи перемішуємо. Залишаємо яйця у воді ще хвилин на 10. Потім акуратно виймаємо і кладемо сохнути на блюдо. Найкраще, звичайно, використовувати спеціальні підставки-кільця для фарбованих яєць. Після того, як яйця висохнуть, їх можна протерти олією (для блиску). Ось такі гарні сонячні яйця у нас виходять.

Фарбуємо яйця на Великдень правильно: поради спеціалістів
Фарбуємо яйця на Великдень правильно: поради спеціалістів

Яйця в куркумі. Що потрібно?

  • яйця;
  • куркума;
  • вода;
  • оцет столовий харчовий (9%).

Точна кількість куркуми залежить від кольору, який ви хочете отримати. На 1 літр води буде достатньо і 1 ч. ложки, якщо колір потрібний світло-жовтий. А можна покласти і 2 ст. ложки, тоді колір вийде насичений гірчичний. Ми використовували 75 г куркуми, приблизно 3 л води та 1 ст. л. оцту.

Традиція фарбування яєць на Великдень має глибокі історичні корені. Фарбування є давньоримською традицією, де яйця фарбували у честь богині радості та веселощів. Це святкування відбувалося весною, і воно включало у себе фарбування яєць у яскраві кольори, щоб відзначити прихід весни і нового життя.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини