Готую кожної неділі освіжаючий хрусткий салат “Китайський Тигр”: бомбезний рецепт. Чоловік носить на руках

Салат Лаоху (Китайський Тигр) - літній салат, який ви можете приготувати на своїй кухні. Процес приготування швидкий (особливо якщо у вас є вдома відповідна тертка).

Що таке салат із тигром?

У деяких місцях його подають як гарнір до м’ясних основних страв, а в інших – як легку закуску, яку подають до напоїв перед їжею. Чому його називають салатом “Китайський Тигр”? Назва цього салату перекладається як тигровий овоч. Під час підготовки цієї публікації ми виявили кілька українських назв даного салату – “Салат з тигром”, “Старий Тигр”, але краще подобається цей варіант – “Китайський Тигр”.

Варіації салату з тигром:

Є два основні варіанти цього салату. На північному заході Китаю салати частіше використовують помідори, червону цибулю і зелений перець чилі. Цей варіант частіше подають як гарнір до шашликів з м’яса. Інший варіант походить із Маньчжурії на північному сході (з того ж регіону, звідки родом маньчжурський тигр). Ця версія найчастіше містить зелену цибулю, зелений перець та кінзу. У Маньчжурії цей салат найчастіше їдять як закуску, чекаючи на прибуття основної страви. У міру того, як цей салат набув популярності, з’явилося безліч його варіацій. Найпоширеніший варіант – додати кілька огірків, нарізаних соломкою, але ви також можете додати до суміші – червоний перець і перець чилі. Сьогодні ми ділимось з вами одним із різновидів салату – з огірками.

Секрети приготування смачного салату по-китайськи: перевірено кухарем
Секрети приготування смачного салату по-китайськи: перевірено кухарем

Як приготувати освіжаючий хрусткий салат “Китайський тигр”?

Інгредієнти:

  • свіжа кінза – невеликий пучок;
  • свіжий довгий огірок – 1 шт.;
  • свіжий зелений гострий перець – 2-3 шт.;
  • зелена цибуля – 3-4 стрілки.
  • смажений кунжут – 1 столова ложка.

Соус:

  • темний соєвий соус – 1,5 чайної ложки;
  • темне (смажене) кунжутне масло – 2 чайні ложки;
  • рисовий оцет – 1 столова ложка;
  • цукор – 1 чайна ложка;
  • сіль за смаком.

Технологія приготування:

Огірок помити та обсушити. Нарізати тонкою соломкою, краще робити на спеціальній тертці “для корейської моркви”. Кінзу нарізати крупно. Зелений гострий перець (обережно тут краще використовувати рукавички) нарізати тонкою соломкою.

У невеликій мисці змішати всі інгредієнти для соусу, поки цукор та сіль повністю не розчиниться. Скласти в миску огірок, перець та кінзу. Заправити салат соусом. Увага! Кількість соусу має бути достатнім для того, щоб зв’язати один з одним усі інгредієнти, але салат немає бути сильно вологим. Іншими словами – не заливайте овочі великою кількістю соусу.

Накрити миску з салатом харчовою пінкою і поставити в холодильник на 1-2 години, щоб аромати злилися воєдино. При подачі салат необхідно посипати смаженим насінням кунжуту. Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини