У мене окрошка завжди виходить найсмачніша: ділюся секретом заправки. Виходить ідеальна і рятує влітку

Яскрава, смачна і освіжаюча окрошка те, що потрібно у спекотний літній день! Ми впевнені, що ніхто не відмовиться від тарілочки холодного супу. Окрошку можна приготувати і на кефірі, і на айрані.

Сьогодні поділимось з вами рецептом окрошки на квасі. Додамо один інгредієнт, який робить її не схожою на всі ті окрошки, які ми звикли їсти в гостях чи ресторанах. Спробуйте приготувати, вам точно сподобається!

Спосіб приготування:

Окрошку робимо з лікарською ковбасою. Нарізаємо її не кубиками, а соломкою і перекладаємо в каструлю або миску, де буде окрошка. Всі інші інгредієнти теж нарізаємо соломкою, а це редиска, свіжий огірок та варена картопля. А ось варені яйця нарізати та змішувати з іншими продуктами не варто. Жовток при додаванні квасу починає кришиться на дрібні шматочки, які плавають поверхнею і на наш погляд, це не дуже апетитно і красиво виглядає. Яйця ми обов’язково додаватимемо, тільки трохи по-іншому.

В окрошку обов’язково додаємо асорті зелені – кріп, петрушку та зелену цибулю. Чим більше зелені, тим свіжіша і смачніша виходить окрошка. Сьогодні у нас окрошка на квасі, тому зробимо спершу заправку. У високу склянку кладемо 2 ч. л. гірчиці та заливаємо її квасом. Добре перемішуємо. Це наш секретний інгредієнт, який робить окрошку дуже смачною, з таким незвичайним смаком.

Шеф-кухар розповів, як приготувати найсмачнішу окрошку
Шеф-кухар розповів, як приготувати найсмачнішу окрошку

Гірчицю кладіть на свій смак, її можна покласти і більше. Також в окрошку на квасі кладуть ще хрін, але знову ж таки орієнтуйтеся на свій смак. Не забуваємо в окрошку додати до смаку сіль. І тепер виливаємо заправку сюди. Далі заливаємо холодним квасом. Квас для окрошки можна брати абсолютно будь-який – і темний, і світлий, але найголовніше, щоб він був несолодкий. Густоту регулюйте самі. А тепер зверху кладемо нарізане на великі шматочки яйце. Погодьтеся, що так виглядає набагато краще та красивіше! Освіжаюча, легка та смачна окрошка готова! Насолоджуйтесь літніми спекотними днями і готуйте окрошку частіше!

Інгредієнти:

  • варена картопля – 1 шт. (200 г);
  • огірок свіжий – 2 шт.;
  • редис – 200 г;
  • ковбаса – 330 г;
  • варене яйце – 1 шт.;
  • сіль за смаком;
  • зелень (асорті);
  • гірчиця – 2 ч. л.;
  • квас – 1,3 л.

Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини