Рубрики: Рецепти

Більше не варю рис на гарнір – готую з нього дещо цікавіше: розповідаю, що приготувати з простого продукту

Рис – універсальний продукт, з якого можна приготувати безліч цікавих страв. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати рисові оладки, які стануть незмінною частиною вашого раціону.

Оладки мають хрустку зовнішню скоринку, яка додає текстурну різноманітність, тоді як варений рис є м’яким і одномірним на текстуру. Додавання яєць і розпушувача допомагає зробити структуру оладків більш повітряною. Оскільки оладки містять яйця, вони є більш білковим продуктом порівняно з просто вареним рисом. Білки є важливими будівельними блоками для наших тіл і допомагають у збереженні м’язової маси та енергетичному обміні.

Ці оладки можна легко змінювати і доповнювати за вашим смаком. Ви можете додати фрукти, ягоди, горішки або спеції, щоб створити різноманітні смаки. Вони швидше готуються, ніж простий варений рис. Вони можуть бути готові всього за декілька хвилин і не вимагають багато часу на приготування або відпалювання, як варений рис:

Рецепт ідеальних рисових оладок
  • 1 склянка вареного рису;
  • 2 яйця;
  • 2 столові ложки цукру (або за смаком);
  • 1/2 чайної ложки розпушувача тіста;
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • Олія для смаження.

У велику миску вбийте яйця разом з цукром до однорідності. Додайте варений рис і перемішайте. Додайте розпушувач тіста та сіль, знову перемішайте, щоб усе добре поєднати. Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні. Ложкою набирайте тісто і кладіть на розігріту сковороду, формуючи оладки.

Смажте з обох сторін до золотистого кольору, близько 2-3 хвилини з кожного боку. Після смаження відкладіть оладки на паперовий рушник, щоб вони ввібрали зайву олію. Подаються теплими з медом, сиропом, фруктами або за вашим смаком. Ці оладки з рису будуть чудовим додатком до сніданку, обіду чи вечері або ідеально підійдуть в якості легкого перекусу!

Поділитися