Рубрики: Рецепти

Шуба, м’ясо, пиріжки, печериці на столі, а чоловік накинувся одразу на мою фірмову печінку: суперовий рецепт

Слід сказати, що печінка дуже корисний продукт, але смак на любителя. Якщо її правильно приготувати, вона сподобається всім. Страва вийде максимально ситною: рецепт печінки, що вразить рідних.

Як приготувати печінку? Сьогодні розповімо вам невеликі секретики рецепта. Давайте по порядку.

Перше важливе правило

Найголовніше навіть не приготувати печінку, а підготувати її до приготування. Дуже важливо прибрати всі плівки, жовчні протоки. Цим у жодному разі не можна нехтувати. Щоб плівка легше відійшла, можна обдати окропом. Саме з яловичої печінки плівочка сходить легко, потрібно підчепити її гострим ножем і вона сама відійде. Плівки ми видалили. Як зробити печінку ще м’якшою?

Три способи зробити печінку м’якшою

Можна замочити її в молоці щонайменше на 30 хвилин, а краще на 1-2 години. Це зробить печінку ще ніжнішою. Краще відразу порізати її на порційні шматочки, які потім смажитимете. Якщо вам попалася молода печінка, її можна не вимочувати, вона і так буде ніжною. Якщо у вас зараз немає молока, можна посипати шматочки печінки харчовою содою, потримати близько години, потім печінку добре промити і готувати.

Друге важливе правило. Печінку не можна довго готувати. Обсмажувати печінку потрібно 2-3 хвилини з кожного боку, доки перестане виділятися кров. Чим довше ми її готуємо, тим жорсткішою вона буде. Є ще одне спірне правило: печінку потрібно солити наприкінці приготування. У наведених нижче рецептах печінка солиться на самому початку, проте виходить м’якою.

Унікальний рецепт фірмової печінки: перевірено шеф-кухарем

Рецепт№1

Яловичу печінку потрібно очистити від плівок, нарізати шматочками завтовшки 2 см. Покладіть у молоко на 30 хвилин. У цей час ріжемо цибулю півкільцями і обсмажуємо її в невеликій кількості вершкового масла. Забираємо цибулю зі сковороди на тарілку.

Печінку промокаємо паперовим рушником, присипаємо сіллю та чорним меленим перчиком. Присипаємо борошном і обсмажуємо на вершковому маслі по 2-3 хвилини з кожного боку. Викладаємо на підігріту тарілку, укриваємо фольгою та залишаємо на кілька хвилин, щоб вона дійшла під дією залишкового тепла. Подаємо печінку до столу з обсмаженою цибулею та зеленню.

Рецепт №2

Печінку нарізаємо шматочками завтовшки 1 см, поміщаємо в пакет і відбиваємо молоточком із зазубринками. Занадто сильно відбивати не треба, відбиваємо дбайливо. Кладемо печінку в молоко мінімум на 30 хвилин, після цього видаляємо зайву вологу паперовими рушниками. Печінку посипаємо сіллю, перцем, паніруємо в борошні. Обсмажуємо на сковороді по 2-3 хвилини з обох боків.

Додаємо пару ложок сметани, зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо тушитись приблизно 5-10 хвилин без кришки. Відбивні готові, якщо виділяється прозорий сік. Важливо вловити цей момент. Смачного!

Поділитися