Весь травень на закуску їмо лише редиску: мариную її всього за 10 хвилин. Залишається хрумкою і смачною

Влітку ми намагаємося їсти якнайбільше овочів, зелених, ягід та фруктів. Тому при кожному прийомі їжі ставимо на стіл щось вітамінне. Це буде редиска!

І салати з неї можна зробити, і просто свіжу хрумкати. Приготуємо мариновану редиску і здивуємо рідних.

Маринована редиска

Маринад такий темний, бо ми використовуємо бальзамічний оцет. Але можна брати і звичайнісінький, прозорий. Як готувати? Беремо редиску, добре її промиваємо та обсушуємо. Зрізаємо бадилля.

Ну, яка влітку краса! Хоч у вазу став цей букет! Нарізаємо редиску на максимально тонкі кружечки. Чим тонше – тим швидше редиска промаринується. Але все одно залишиться хрумкою, не переживайте!

Тепер прибираємо редиску убік і займемося маринадом. У каструлю наливаємо воду (звичайну, не кип’ячену) і додаємо туди ж: часник (можна не різати, кинути прямо цілими зубчиками), сіль, цукор, червоний перець, сушений базилік і оцет (можна бальзамічний).

Унікальний рецепт маринованої редиски: перевірено шеф-кухарем
Унікальний рецепт маринованої редиски: перевірено шеф-кухарем

А сіль краще морську. Доводимо воду до кипіння, знімаємо з вогню і додаємо олію. Тепер беремо баночку, вона має бути чиста і суха. Якщо робимо закуску на раз, тому банку не стерилізуємо. Складаємо в неї редиску. Вкладаємо дуже щільно.

Заливаємо маринадом і даємо йому охолонути. Приблизно через 5 хвилин редиску вже можна їсти! Але якщо є час, можна остудити її до кімнатної температури і прибрати на годинку в холодильник. Влітку окрошки більше не захочеться!

Інгредієнти:

  • редис – 400 г (приблизно);
  • часник – 3 зубчики;
  • базилік (сушений) – 1/2 ч. л.;
  • вода – приблизно 250 мл;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • оцет (6%) – 4 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • олія рослинна – 1 ст. л.;
  • мелений перець – 1/2 ч. л.

Редиска – це дуже універсальний овоч, який можна використовувати в різних кулінарних комбінаціях. Редиска корисна для здоров’я. Низька калорійність: містить мало калорій, що робить її ідеальним вибором для тих, хто дотримується дієти.
Вміст вітамінів і мінералів: редиска є джерелом вітамінів С, К і A, а також містить фолієву кислоту та інші корисні мінерали. Маринована редиска дуже добре йде з вареною молодою картоплею! Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини