І чому я раніше не знала про цей суп? Знайшла найкращий рецепт “Мінестроне”: італійська страва божественна

Коли набридають борщі і хочеться легкого та смачного супу, то спробуйте приготувати "Мінестроне". Цей суп дуже популярний у всіх італійських ресторанах, він дуже смачний і готується швидко.

Суп “Мінестроне” з італійської перекладається як “величний суп”, тому що до його складу входить дуже багато різноманітних інгредієнтів.

Приготування:

Для приготування насамперед беремо одну велику цибулину і нарізаємо її дрібним кубиком. Цибулю відправляємо обсмажуватись. Готуємо одразу в одній каструлі, вона має бути товстостінна, це дуже зручно. Цибулю треба обсмажувати на оливковій олії, італійці визнають лише її.

Слідом за цибулею беремо одну моркву та нарізаємо її дуже дрібним кубиком. Усі інгредієнти мають бути порізані дуже дрібно. По-перше, це прискорять процес їх варіння, а по-друге, суп виглядає красиво. Моркву відправляємо обсмажувати разом із цибулею.

Унікальний рецепт смачного італійського супу: перевірено шеф-кухарем
Унікальний рецепт смачного італійського супу: перевірено шеф-кухарем

Далі беремо два солодкі перці будь-якого кольору і так само нарізаємо їх дуже дрібним кубиком, перекладаємо в каструлю і обсмажуємо овочі 4-5 хвилин. Потім нам знадобиться селера, двох стеблинок буде достатньо. Селеру шаткуємо дрібним кубиком і висипаємо в каструлю. Потім беремо 5 зубчиків часнику, дрібно ріжемо і половину нарізаного часнику додаємо до решти інгредієнтів. Перемішуємо та обсмажуємо 1-2 хвилини.

Далі беремо один баклажан, також нарізаємо його дуже дрібно і відправляємо в каструлю. Смажимо 2-3 хвилини. Обов’язково кожен інгредієнт повинен бути трохи обсмажений, це додасть супу насичений смак та аромат. Слідом за баклажаном беремо картоплю три штуки середнього розміру, дрібно нарізаємо і висипаємо в каструлю, обсмажуємо 2-3 хвилини. Потім наливаємо води 2 літри. Щоб суп був дуже смачним та ароматним, до нього обов’язково потрібно додати спеції:

  • сіль – 1 ч. л.;
  • чорний перець за смаком;
  • сушений базилік – 1 ч. л.;
  • чебрець (чебрець) – 1/2 ч. л.;
  • материнка (орегано) – 1/2 ч.л.;
  • лавровий лист – 2 шт.

Накриваємо кришкою та варимо на середньому вогні після закипання 20 хвилин. У супу “Мінестроне” є кілька варіантів приготування і для ситості супу хтось додає макарони, а хтось робить суп із квасолею. Смачний варіант із квасолею, тому додайте до каструлі одну банку білої консервованої квасолі, яку обов’язково промийте.

Слідом за квасолею нарізаємо дрібним кубиком два невеликі помідори і додаємо їх у суп, а також кладемо другу половину часнику. Перемішуємо та варимо ще 5-6 хвилин. Коли суп буде готовий до подачі на стіл, дрібно шаткуємо зелену цибулю, петрушку і посипаємо готову страву. Незважаючи на те, що в супі немає м’яса, він виходить дуже наваристим, ситним та дуже смачним! Спробуйте приготувати суп “Мінестроне”, він вам неодмінно сподобається! Смачного!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини