Оце смакота! Приготувала торт Медовик за 25 хвилин і здивувала свекруху: супер-лінивий рецепт для господинь

Всі звикли, що торт "Медовик" готувати довго. Після замісу тісту потрібно відпочити, потім довге розкочування коржів та випікання кожного. А іноді так хочеться швидко і без мороки спекти тортик!

Торт “Медовик” став популярним в Україні завдяки своєму багатому смаку і простоті приготування. Він швидко став символом святкових заходів і особливих випадків. Його смак і традиційний вигляд продовжують радувати гостей на святкових столах і надихати кулінарів на нові інтерпретації цієї класичної страви.

Для таких випадків і придуманий цей рецепт “ледачого медовика”. Рецепт перевірено на всі 100%, готуйте сміливо! Виходить найніжніший торт, який можна одразу подавати до столу! Як завжди, готуємо смачно, економно та з доступних продуктів! Лінивий “Медовик” виходить квадратної форми, через те, що тісто виливаємо тонким шаром на деко і ріжемо на квадрати. У результаті, торт виходить у 4 коржі, дуже смачний і ніжний, і головне, після просочення його можна одразу подавати до чаювання.

Для торта “Медовик” нам знадобиться:

  • яйця – 3 шт.;
  • борошно -1,5 склянки (300 г);
  • сода харчова -1 чайна ложка;
  • сіль – 0,5 чайної ложки;
  • мед – 3 столові ложки;
  • масло вершкове -150 г;
  • цукор – 100 г+2 стіл. ложки для збивання яєць.
Авторський рецепт найніжнішого Медовика за лічені хвилини: перевірено кухарем
Авторський рецепт найніжнішого Медовика за лічені хвилини: перевірено кухарем

Приготування:

1. Мед + цукор + масло розтопити і трохи дати покипіти, щоб утворився карамельний колір. У гарячий сироп всипати соду (вона має піднятися і зашипіти в загальній масі). Охолодити.

2. Яйця збити з цукром до біла.

3. З’єднати обидві маси+сіль+борошно, обережно перемішати.

4. Вилити тісто на лист (на пекарський папір) і випікати при 160 градусах 10-15 хвилин. Тісто перевірити в середині шпажкою. Охолоджений корж розрізати на 4 частини (краї обрізати на крихту для обсипання).

5. Крем найпростіший: сметана 20%-400 г + 2 столові ложки цукрової пудри. Збивати не треба, тільки перемішати!

6. Прошаровуємо торт кремом і обсипаємо боки, верх крихтою. Ось готовий наш торт! Смачного!

Популярне

Подібні новини