Щонеділі купую відразу 3 кг печінки, вистачає на 3 дні: рецепт смачного паштету, який готується за 30 хв

Сьогодні хочемо поділитися з вами неперевершеним рецептом паштету. Готується лише з трьох продуктів за 30 хвилин. Найскладніше - дочекатися повного остигання.

Рекомендуємо готувати з вечора, щоб на сніданок він був повністю готовим. Для ідеального паштету потрібно:

Курячу печінку промити, обсушити рушниками та видалити всі зайві прожилки. Потім на сковороді розігріваємо вершкове масло і трохи олії, перекладаємо печінку і обсмажуємо до рум’яної скоринки. Печінка готується швидко, тому не пересушіть її.

Після цього вливаємо вершки жирністю 33%, добре перемішуємо. Доводимо вершки до кипіння та знімаємо з вогню. Залишаємо трохи охолонути. Остиглу печінку подрібнюємо в кухонному комбайні або в блендері до однорідного стану. Потім солимо, перчимо за смаком, додаємо м’яке вершкове масло кімнатної температури і перемішуємо до однорідності.

Паштет виходить трохи рідкуватим. Не лякайтеся, так і має бути. Далі викладаємо на харчову плівку 2-3 столові ложки та загортаємо у не великий рулет. Краї обов’язково затягуємо, щоб паштет був гарної форми і не витік. Рулетики потрібно остудити у холодильнику, щоб паштет тримав форму.

Краще готові рулетики зберігати у морозилці. Щоб паштет подати на сніданок, дістаємо один і кладемо в  холодильник. За ніч паштет розморожується до потрібного стану. Паштет виходить неймовірно ніжним із вершковим смаком. Обов’язково приготуйте за цим рецептом, щоб порадувати себе та своїх близьких. Смачного!

Шедевральний рецепт найніжнішого паштету: перевірено шеф-кухарем
Шедевральний рецепт найніжнішого паштету: перевірено шеф-кухарем

Продукти:

  • печінка куряча – 500 г;
  • вершки 33% – 150 мл;
  • вершкове масло – 70 г;
  • сіль, перець – за смаком;
  • олія – ​​1-2 ст. л. для смаження;
  • вершкове масло – 1 – 2 ст. л. для смаження.

Якщо вам потрібно щось обсмажити на вершковому маслі, обов’язково додавайте трохи рослинної олії. Так вершкове масло не горітиме і віддасть усі смакові якості страві. Вершки можна використовувати і з меншим відсотком жирності, а якщо хочете, щоб паштет був легшим, то взагалі можна додати молоко.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини