Раз приготувала млинці не на око: такі добрі на смак вийшли і не рвуться. Рецепт тіста з точними пропорціями

Сьогодні поділимось з вами рецептом приготування млинців на молоці. Млинці - страва старовинна, традиційна і водночас дуже популярна в наші дні.

Дріжджові млинці, приготовані за цим рецептом, виходять надзвичайно смачні, повітряні та м’які. Аромат свіжоспечених млинців нікого не залишить байдужим.

Покроковий рецепт:

Для початку потрібно в окремій чаші розвести дріжджі у молоці. Беремо пресовані дріжджі, їх можна легко розім’яти руками. Додаємо до дріжджів одну ложку цукру та заливаємо теплим молоком.

Перемішуємо до однорідного стану, поки цукор і дріжджі розійдуться в молоці, і відставляємо чашу вбік. Беремо каструлю, в якій замішуватимемо тісто. Виливаємо в неї яйця, висипаємо сіль, цукор і добре перемішуємо віночком.

Виливаємо молоко, нагріте до температури 35-40°C. Все ретельно змішуємо та виливаємо дріжджі. Ще раз перемішуємо та висипаємо борошно.

Починаємо замішувати тісто, поступово додаючи все борошно, намагайтеся замістити тісто так, щоб не залишалося грудочок. 200 грамів вершкового масла заздалегідь розтоплюємо і даємо йому відстоятися.

Тепер наливаємо в окрему миску верхній шар чистого топленого масла, приблизно половину від загальної кількості. Цією олією змащуватимемо сковороду. Решту розтопленого масла виливаємо в тісто і остаточно його вимішуємо.

Накриваємо каструлю чистим рушником і забираємо у тепле місце підходити. У процесі бродіння кілька разів тісто потрібно перемішати. Це робиться для того, щоб випустити зайвий вуглекислий газ і наситити тісто киснем, тоді млинці не будуть кислими.

Через 40-50 хвилин тісто буде готове, а якщо дріжджі дуже свіжі, то вже через 30 хвилин можна приступати до приготування млинців. Встановлюємо сковороду на плиту та розігріваємо її.

Змащуємо гарячу сковороду топленим маслом. Можна робити це шматочком сала, можете використовувати для цього розрізану навпіл картоплю. Змащувати сковороду необхідно перед кожним млинцем.

Намагайтеся не осадити тісто, що добре підійшло. Набираємо повітряне тісто ополоником, наливаємо його на гарячу, змащену сковороду та рівномірно розподіляємо.

Як тільки млинець пропечеться з одного боку – перевертаємо його. Таким чином, будемо пекти всі млинці. Наші дріжджові млинці готові.

Вони вийшли надзвичайно смачні, м’які та повітряні, і, не дивлячись на те, що вони дріжджові – млинці виходять зовсім не кислі. Подавати їх можна зі сметаною, варенням, джемом, медом та згущеним молоком.

Шедевральний рецепт найніжніших млинців на молоці: перевірено шеф-кухарем
Шедевральний рецепт найніжніших млинців на молоці: перевірено шеф-кухарем

Ці млинці і самі по собі чудові, але найкраще вони поєднуються з ікрою та слабосоленою червоною рибою.

Список інгредієнтів:

  • 1 л. молока;
  • 3 яйця;
  • 1 ч. л. солі;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 10 г сухих або 30 г пресованих дріжджів;
  • 200 г вершкового масла;
  • 600 г борошна.

Смачного!

Популярне

Подібні новини