І до мʼяса, і до салатів, і як намазка на хліб: рецепт універсального ароматного зеленого масла за 5 хв

Ароматне зелене масло можна використовувати як намазку на хліб, додавати до пасти, стейків, картоплі або інших овочів. Воно додасть вашим стравам неповторний смак і аромат свіжої зелені.

Зелене масло можна використовувати для багатьох страв: намазувати на хліб, додавати до пасти, стейків, картоплі, овочів, риби і морепродуктів. Воно чудово підходить як для приготування гарячих страв, так і для холодних закусок.

  • 1 стакан свіжої зелені (петрушка, кріп, кінза, базилік або комбінація з кількох видів зелені);
  • 1-2 зубчики часнику;
  • 1 чайна ложка лимонного соку;
  • 1 чайна ложка лимонної цедри (за бажанням);
  • 250 грамів несолоного вершкового масла, кімнатної температури;
  • Сіль і перець за смаком.

Добре промийте зелень під холодною водою і ретельно обсушіть її. Використовуйте паперовий рушник або спеціальну сушарку для салату. Очистіть зубчики часнику і дрібно наріжте або видавіть через прес. Подрібніть зелень у блендері або кухонному комбайні до отримання дрібних шматочків. Якщо блендера немає, можна дрібно нарізати зелень ножем.

Рецепт ароматного зеленого масла на всі випадки життя
Рецепт ароматного зеленого масла на всі випадки життя

У великій мисці змішайте подрібнену зелень, часник, лимонний сік і лимонну цедру (якщо використовуєте). Додайте кімнатне вершкове масло і добре перемішайте всі інгредієнти до однорідного стану. Найзручніше використовувати виделку або міксер на низькій швидкості. Додайте сіль і перець за смаком. Знову ретельно перемішайте, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.

Викладіть масло на аркуш харчової плівки або пергаментного паперу. Сформуйте циліндричну форму і загорніть його, щільно скрутивши кінці плівки. Можна також використовувати спеціальні форми для масла. Помістіть сформоване масло в холодильник на 1-2 години або в морозильник на 30 хвилин, щоб воно затверділо.

Зберігайте масло в холодильнику, загорнутим у плівку або в герметичному контейнері, до 2 тижнів. Його також можна заморозити на більш тривалий час і використовувати порційно.

Популярне

Подібні новини