Смажу тепер гречаники через день: таких високих та смачних котлет ще не готувала. Унікальний рецептик

Що сказати? Це смачно, дуже смачно. І не скажеш, що з гречкою: не відчувається вона, просто відмінний котлетний смак, але відрізняється від істинно-м'ясних котлет.

Смачні гречані котлети: рецепт + інгредієнти

А варіантів приготування багато. Можна приготувати з м’ясом, можна зовсім без м’яса. Приготуємо “м’ясні” гречаники – від не м’ясних вони відрізняються хіба, що відсутністю м’яса та присутністю рубаного вареного яйця.

Приготування:

Потрібно відварити гречку до готовності. Остудити повністю. Вона має бути легкою, розсипчастою. На 500 г м’ясного фаршу (будь-якого – свинина, яловичина, курка) – склянка гречки (інгредієнти нижче). Цибулю ріпчасту обсмажити до легкої золотої скоринки, до прозорості – але не сильно.

З’єднати фарш м’ясний (мелене м’ясо) з гречкою, цибулею. Можна додати подрібнений зубчик часнику, трохи нарізаної зелені. Посолити, поперчити, вбити яйце. Багато яєць не варто додавати: смачніші гречаники не стануть, зате стануть щільними та “плоскими” – низькими.

А щоби вироби добре формувалися, не розпадалися – фарш просто потрібно дуже добре вимішувати. Усе до краплі потрібно зібрати зі стінок миски, до гречаного зернятка. Отоді й котлетки будуть пишними, соковитими – і розпадатися не будуть.

Якщо раптом гречка вийшла волога – додати ложку панірувальних сухариків у фарш, змішати і дати йому постояти 10 хвилин. Сформувати вироби – як звичайні котлети. Паніруйте в сухариках середнього, великого помелу – або просто в борошні.

Секрети приготування гречаних котлет: перевірено кухарем
Секрети приготування гречаних котлет: перевірено кухарем

Смажити до готовності, як звичайні котлети. Другий бік можна трохи просмажити під кришкою. Смажити до золотої скоринки, рум’яності.

Інгредієнти:

  • фарш м’ясний 500 г;
  • гречка (крупа) 1 неповна склянка;
  • цибуля ріпчаста 1 шт.;
  • часник 1-2 зубчики;
  • яйце 1 шт.;
  • сіль, перець чорний, панірувальні сухарі, олія для смаження.

Чудові гречаники виходять: готуються дуже просто, але гарні, варто приготувати.

Смачного!

Популярне

Подібні новини