Разом варю 1 кілограм буряка і весь тиждень готую потім мій улюблений салат. Рецепт смачної закуски

Такий салат-закуска з буряком і на святковий стіл можна подати, і просто на вечерю приготувати. Цей рецепт точно варто взяти на замітку!

Буряк має численні корисні властивості для здоров’я завдяки своїм унікальним поживним речовинам. Містить вітаміни С, В, включаючи фолієву кислоту, мінерали, клітковину та антиоксиданти. Буряк багатий на антиоксиданти, такі як беталаїни, які допомагають знижувати запалення. Містить сполуки, які підтримують функцію печінки і сприяють виведенню токсинів з організму.

Сьогодні хочемо поділитися з вами цікавим салатом. Він всім сподобається. А якщо ви буряки любите, то і вам теж сподобається. Навіть не сумнівайтеся. Готувати дуже просто. Чомусь таке поєднання та заправку мало хто робить, а дарма. Смачно!

Приготування:

Якщо ще красиво подати, то такий салатик зверне на себе відразу ж увагу всіх гостей. Та й щодня такий салат-закуска підійде. Давайте вже готувати! Заздалегідь відварюємо або запікаємо буряки. Буряк натираємо на тертці. Ще знадобиться відварена картопля (її заздалегідь теж можна зварити або запекти). Теж натираємо на тертці.

Додаємо часник, буде ароматно та корисно. Якщо любите салати з кислинкою, можна додати маринований огірок. А якщо любите цікаві поєднання, то можна волошки. Але якщо додаєте горішки, то огірки не треба.

А тепер настав час зробити заправку. Ми не використовуємо для цього салату майонез. Не хочеться, щоб салат вийшов “важкий”. Беремо сметану (можна замінити на йогурт, а якщо ви дотримуєтеся посту, то можна взяти і “не сметану” або зробити пісний майонез, додаємо гірчицю. Можна взяти суміш перців. Та й посолити не забудьте.

Секрети приготування салату з буряка за 15 хвилин: перевірено кухарем
Секрети приготування салату з буряка за 15 хвилин: перевірено кухарем

Заправка для салату

Заправляємо салат та перемішуємо. Можна подати в салатнику, а можна покласти салат у кулінарне кільце, так дуже непогано виглядає. До речі кільце можна зробити з фольги. Виходить салат смачний! А можна й порційно подати.

Популярне

Подібні новини