Свекруха навчила готувати домашнє ескімо на паличці: бюджетне морозиво “Крем-брюле”. Унікальний рецепт

Сьогодні готуємо молочне морозиво "Крем-брюле" на паличці у шоколадній глазурі. Воно готується без вершків, але незважаючи на це, у морозива найніжніша текстура без кристаликів льоду.

У поєднанні з шоколадною глазур’ю виходить божественно смачно. А рецепт приготування дуже простий та бюджетний.

Інгредієнти:

  • 250 г (1 склянка) молока;
  • 60 г молока;
  • 50 г цукру;
  • 50 г сухого молока;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • дрібка ваніліну;
  • розтоплений молочний шоколад для глазурі (180 г).

Приготування:

Підготуємо усі необхідні інгредієнти. Спочатку готуємо карамель. У каструлі з товстим дном розтопимо 50 грамів цукру. Цукор насипаємо невеликими частинами та топимо до рідкого стану. Коли цукор почав танути, беремо термостійку силіконову лопатку і починаємо перемішувати, щоби допомогти цукру рівномірно розплавитися.

Як тільки цукор розтанув, підсипаємо ще й продовжуємо перемішувати, доки він не розтопиться. Нагрівання плити регулюйте, так щоб цукор не горів. Якщо раптом цукор став темно-коричневого кольору, задимівся і ви відчуваєте запах гару, краще такий цукор не використовувати, морозиво вийде дуже гірким.

Висипаємо останню порцію цукру та перемішуємо. Якщо ви зіткнулися з такою проблемою, що цукор не плавиться або швидко кристалізується, просто візьміть цукор іншого виробника і спробуйте знову.

Паралельно, у ковшику з’єднуємо 250 г молока з щіпкою ваніліну та 50 г сухого молока. Перемішуємо і доводимо суміш до кипіння, але не кип’ятимо, а одразу знімаємо з плити і вливаємо тихенько в розтоплений цукор (постійно перемішуючи). У цей момент плиту краще вимкнути.

Все починає активно кипіти, тому будьте дуже обережні. Додайте молоко в розтоплений цукор трохи (невеликими порціями), щоразу перемішуючи до повного об’єднання молока з розтопленим цукром. Після додавання всього молока знову включаємо плиту, доводимо карамель до кипіння і варимо приблизно 1 хвилину.

Одночасно з’єднуємо 60 г холодного молока із 1 ст. ложкою крохмалю і ретельно перемішуємо. Молоко обов’язково холодне, інакше залишаться грудочки. Додаємо цю суміш в карамель і уварюємо, активно перемішуючи.

Коли крохмаль почав спрацьовувати, карамельна маса почала густіти, перемішуємо до отримання однорідної консистенції і після цього проваримо ще 20-30 секунд на мінімальному вогні (щоб нічого не пригоріло).

Знімаємо каструлю з плити та переливаємо карамельну масу для майбутнього морозива в кондитерський мішок. Беремо силіконову форму для морозива. Можна просто перелити масу для морозива у контейнер та заморозити. Також можна заморозити у вафельних чи паперових стаканчиках.

Шеф-кухар розповів, як смачно приготувати ескімо на паличці
Шеф-кухар розповів, як смачно приготувати ескімо на паличці

Зрізаємо краєчок кондитерського мішка і заповнюємо форми карамельною масою. Ставимо форму на дошку та забираємо в морозильну камеру до повного заморожування. Коли морозиво повністю замерзло, витягаємо його з форм і можна приступати до глазурування. Для глазурування беремо розтоплений молочний шоколад.

Для кращої плинності, в шоколад можна додати трохи олії без запаху. Для зручності переливаємо шоколад у високу вузьку склянку і починаємо глазурувати. Опускаємо морозиво в шоколад, підіймаємо і даємо стекти надлишкам. Чекаємо, поки шоколад стане повністю матовим та перекладаємо морозиво на тарілку. Морозиво дуже холодне, тому шоколад швидко застигає. У такий спосіб глазуруємо все морозиво.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини