1 склянка кефіру та жменя фаршу: вже багато років поспіль готую цю страву замість котлет на своїй кухні

Приготувати апетитні котлети може кожна господиня. Ніяких секретів у цьому немає – потрібно всього лише підібрати правильні пропорції для м'ясного фаршу.

Кожна господиня, особливо влітку, постійно морочить собі голову – що ж можна такого приготувати, аби сподобалось усій родині, але не витрачати багато часу, сил і грошей? Влітку це питання стає набагато складнішим, адже потрібно думати ще й про те, що на вулиці спека, а тому й на кухні її влаштовувати не хочеться.

У такому разі господині радять пізно ввечері, коли сонце вже зайшло за горизонт, приготувати апетитні котлетки з мінімуму інгредієнтів.

Рецепт соковитих котлет

Для приготування страви вам знадобиться мінімум інгредієнтів, а гора котлет вийде навіть без використання хліба. Для початку візьміть жменьку фаршу – до 200 грамів. Також потрібне 1 куряче яйце, 1 склянка кефіру, 1 склянка манки та 1 цибулина. За бажання, можете додати терту варену моркву для ніжності смаку готової закуски.

Кулінари та господині розповіли, як приготувати смачні й соковиті котлети з м'яса
Кулінари та господині розповіли, як приготувати смачні й соковиті котлети з м’яса

Для початку у склянці кефіру потрібно замочити манку, поки вона не розбухне. Тим часом підготуйте фарш. Очистьте та наріжте цибулю, натріть її на тертці або дуже дрібно наріжте. Додайте до фаршу. Змішайте все із сіллю та перцем, вбийте яйце. Добре перемішайте отриману суміш, а коли манка набухне, перемішайте її з м’ясною основою.

Кулінари та господині розповіли, як приготувати смачні й соковиті котлети з м'яса
Кулінари та господині розповіли, як приготувати смачні й соковиті котлети з м’яса

На сковорідці розігрійте олію так, аби вона була дуже гаряча. Вологими руками сформуйте котлети та викладіть їх на поверхню пательні. Смажте по декілька хвилин із кожного боку до золотистої скоринки. Після цього перекладіть смаколик на паперову серветку та позбудьтесь від зайвого жиру. Подавайте з гарніром або свіжим салатом. Смачного!

Популярне

Подібні новини