Рецепт варення з помідорів на зиму: кума дала спробувати, а я й не зрозуміла, що це з томатів. Дуже смачно

Варення з помідорів стане чудовою добавкою до сніданку, його можна подавати з сиром, м'ясними стравами або просто насолоджуватися з тостами.

Варення з помідорів може здивувати своїм незвичайним смаком і стати справжньою окрасою вашого столу. Після приготування ви не зможете розрізнити справжнє варення з вишні або малини від томатного. Редакція сайту Добрі новини підготувала рецепт покаже, як приготувати це незвичайне варення, яке неодмінно сподобається вашим рідним і друзям.

  • 1 кг помідорів;
  • 800 г цукру;
  • 1 лимон;
  • 1 апельсин;
  • 1 паличка кориці;
  • 4 гвоздики;
  • 1 ванільний стручок або 1 ч. л. ванільного екстракту.
Простий рецепт смачного варення з помідорів
Простий рецепт смачного варення з помідорів

Помідори необхідно обдати окропом, а потім занурити в холодну воду. Після цього зніміть з них шкірку і наріжте невеликими кубиками. Якщо вони мають багато насіння, їх можна частково видалити, але це не обов’язково. Змішайте помідори з цукром у великій каструлі. Залиште на 1-2 години, щоб продукти пустили сік. Тим часом вимийте лимон і апельсин, натріть з них цедру і вичавіть сік.

До помідорів і цукру додайте цедру і сік лимона та апельсина, паличку кориці, гвоздику і ванільну паличку (розрізану навпіл і вишкребену). Поставте посудину на невеликий вогонь і зачекайте, поки суміш закипить. Не забувайте весь час перемішувати, щоб цукор розчинився. Потім зменшіть вогонь і варіть на слабкому вогні приблизно 1-1,5 години, періодично помішуючи і знімаючи піну.

Варення вважається готовим, коли воно стає густим і крапля сиропу не розтікається на холодній тарілці. Вийміть паличку кориці і гвоздики перед тим, як розливати продукт. Помістіть гаряче варення в стерилізовані банки і герметично закрийте кришками. Переверніть їх догори дном і залиште охолоджуватися.

Популярне

Подібні новини