Коли лишилися яблука після консервації, завжди пускаю їх на цей десерт: виходить, як повидло, а мороки менше

Яблучне пюре – це не лише смачно, а й корисно. Воно ідеально підходить як доповнення до різних страв, або як самостійний десерт. Його зазвичай полюбляють як діти, так і дорослі.

До того ж приготувати таку страву означає бути дбайливою господинею, у якої не втрачаються навіть некондиційні або трошки зіпсовані продукти. Пропонуємо два рецепти приготування яблучного пюре на зиму: із цукром та без нього. Та спочатку дамо декілько загальних порад.

Для пюре краще вибирати яблука кисло-солодких сортів – вони дадуть приємний смак і аромат. Не викидайте плоди з невеликою червінкою чи незначним пошкодженням, тому що їх все одно будете відчищати та нарізати.

Городники розповіли, що робити, якщо яблука гниють на дереві
Кондитер розповів, як з залишків яблук приготувати смачний десерт

Якщо ви бажаєте отримати більш ніжну консистенцію продукту, попередньо протріть яблучну масу через сито. Пам’ятайте, що лимонний сік допомагає зберегти яскравий колір яблук і додає страві приємну кислинку, а також є прекрасним консерватором.

Рецепт 1: Яблучне пюре із цукром

Беремо для приготування:

  • Яблука – 2 кг
  • Цукор – 500 г
  • Лимонний сік – 2 столові ложки
  • Вода – 100 мл

Яблука ретельно помийте, відчистьте від шкірки та серцевини, наріжте невеликими шматочками, а тоді у великій каструлі закип’ятіть воду і покладіть туди яблука. Накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні, доки вони не стануть м’якими (близько 20 хвилин). після того зніміть каструлю з плити та за допомогою блендера або товкачика перетворіть яблука на пюре.

Як правильно зберігати яблука в погребі, щоб вони довго лежали
Кондитер розповів, як з залишків яблук приготувати смачний десерт

Тепер поверніть каструлю на вогонь, додайте цукор і лимонний сік. Перемішайте і варіть при слабкій температурі ще 10-15 хвилин, постійно помішуючи, а далі гаряче пюре розкладіть у стерилізовані банки, закрийте кришками й переверніть догори дном до повного охолодження. Зберігайте у прохолодному місці.

Рецепт 2: Яблучне пюре без цукру

Для приготування вам знадобиться:

  • Яблука – 2 кг
  • Лимонний сік – 2 столові ложки або лимонна кислота ½ чайної ложки
  • Вода – 100 мл

Спосіб приготування та зберігання не відрізняється від попереднього рецепта, тому повторіть дії, які розписані вище.

Зробіть запаси на зиму, насолоджуйтеся смаком яблук та радуйте своїх близьких натуральними десертами.

Популярне

Подібні новини