Більше не морочу голову, що приготувати на сніданок: беру “жменьку” ягід та сиру – і міні-чізкейки готові

Міні-чізкейки з ягодами – це ідеальний варіант для сніданку. Ніжна текстура сиру в поєднанні з ягодами створює просто неперевершену гармонію смаків, яка здатна зарядити енергією на весь день.

Інгредієнти:

  • Сир – 3 пачки (550 г)
  • Сметана (можна замінити молоком або вершками) – 250 г
  • Цукор – 120 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль – 40 г
  • Ванілін – на кінчику ножа (або ванільний цукор – 1 ч. л.)
  • Дрібка солі
  • Свіжі або заморожені ягоди

Приготування:

Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти. Найкраще використовувати м’який сир, який не має зернистої структури. Проте, якщо у вас саме зернистий сир, попередньо перебийте його до однорідної маси за допомогою блендера. Після цього підготуйте сметану або можна замінити її молоком чи вершками.

Далі розбийте яйця в окрему миску. Додайте до них цукор і ретельно перемішайте. Потім поступово додавайте до цієї суміші кукурудзяний крохмаль, ванілін і дрібку солі. Після цього перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси.

Готую ледь не кожного дня на сніданок ці смачні та прості міні-чізкейки з ягодами
Готую ледь не кожного дня на сніданок ці смачні та прості міні-чізкейки з ягодами

Потім додайте сир і сметану до підготовленої яєчно-цукрової суміші. Використовуйте блендер, щоб ретельно перебити всю масу до однорідності. Це важливо, щоб у кінцевому результаті чізкейки мали ніжну та гладку текстуру. Після цього готову сирну масу розлийте по формочках для кексів. Їх можна змастити маслом, щоб кекси легше виймалися після випікання. Зверніть увагу, що наливати масу варто не до кінця – потрібно залишити трішки місця. На цьому етапі слід розкласти зверху на сирну масу будь-які ягоди за вашим смаком. Вони додадуть кексам свіжості та насиченого смаку, а також зроблять їх зовнішній вигляд більш привабливим.

Далі розігрійте духовку до 160 градусів та випікайте чізкейки протягом 40-45 хвилин. Під час випікання вони спочатку піднімуться, а потім трішки осядуть. Це нормально, не варто хвилюватися.

Після закінчення випікання дайте кексам охолонути прямо у формочках. Потім, коли вони повністю охолонуть, акуратно їх дістаньте. Ці міні-чізкейки виходять ніжними та пухкенькими, мов хмаринки. Вони стануть чудовим десертом для будь-якої нагоди та неодмінно порадують всіх своїм смаком. Смачного!

Популярне

Подібні новини