Зібрала врожай і “накрутила” закуску: ділюся своїм фірмовим рецептом канапок з баклажаном за 10 хв

Найкращим варіантом на закуску під час пікніків або святкування вдома є канапки з баклажанами та сиром. Сьогодні ви дізнаєтеся, як їх приготувати.

Закуска повинна бути легкою, смачною і не складною у приготуванні. Класичні канапки з ікрою влітають в копієчку і не кожен може собі дозволити таку розкіш, але баклажани – зовсім інша справа. Редакція сайту Добрі новини розповість, як приготувати надзвичайно смачні канапки з баклажанів.

  • 2 середніх баклажани;
  • 150 г твердого сиру (можна використовувати чеддер, пармезан або будь-який інший за вашим смаком);
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 3-4 ст. ложки оливкової олії;
  • 1 ч. ложка сушеного орегано (або свіжий базилік);
  • Сіль і чорний перець за смаком;
  • 1 червоний перець (для прикраси, за бажанням);
  • Свіжий кріп або петрушка (для прикраси).
Експерти розповіли, як приготувати смачні сирні баклажани у духовці за лічені хвилини
Експерти розповіли, як приготувати смачні сирні баклажани у духовці за лічені хвилини

Помийте баклажани, зріжте кінчики та наріжте їх на круглі скибочки товщиною близько 0,5 см. Посипте скибочки сіллю і залиште на 15 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Потім промийте їх під холодною водою і промокніть рушником. Розігрійте духовку до 200°C (390°F). Форму для запікання або деко змастіть оливковою олією. Викладіть скибочки баклажанів в один шар, змастіть їх зверху залишками олії і посипте чорним перцем і сушеним орегано.

Помістіть форму в розігріту духовку і запікайте баклажани 20-25 хвилин, поки вони не стануть м’якими і золотистими. Перевіряйте їх, щоб не спалити. Тим часом натріть сир на дрібній тертці. Очистіть і подрібніть часник. Змішайте сир з часником в невеликій мисці. Можна додати трохи оливкової олії для більш кремової консистенції.

Після запікання баклажанів дайте їм трохи охолонути. На кожну скибочку баклажана викладіть частину сирної суміші. Поверніть їх у духовку ще на 5-7 хвилин, щоб сир розплавився і трохи зарум’янився. Вийміть канапки з духовки і дайте їм охолонути кілька хвилин. Прикрасьте канапки шматочками червоного перцю і свіжим кропом або петрушкою чи помідорами.

Ці баклажанні канапки з сиром є відмінним варіантом для подачі на аперитив або як частина закусок на святковому столі. Їх ніжний смак і аромат не залишать байдужими ваших гостей і родину.

Популярне

Подібні новини