Спробувала колись у мами в селі і взяла рецепт собі! Мариновані помідори – дуже смачна заготовочка на зиму

Літо – сезон активної підготовки різноманітних заготовок на зиму. Тому пропонуємо до вашої уваги цей простий рецепт неймовірно смачних маринованих помідорів.

Інгредієнти:

  • Помідори
  • Зелень петрушки
  • Перець горошком
  • Кільця цибулі

Маринад (на 1 літр води):

  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л. (без великої гірки)
  • Оцет 9% – 2 ст. л. (30 мл)

Приготування:

Спершу варто підготувати банки. Зокрема, промийте їх та простерилізуйте зручним для вас способом. Після цього на дно кожної банки розмістіть кілька кілець цибулі (приблизно 2-3 кільця на одну банку). Крім того, замість цибулі можна додавати часник (за власним смаком). Потім додайте зелень петрушки та приправте вміст банок кількома горошинками чорного перцю, а також за бажанням – духмяним перцем та гірчицею. Ці інгредієнти додадуть пікантності та аромату вашим помідоркам.

Далі промийте помідори та проткніть шкірку у місці, де знаходиться плодоніжка, зубочисткою або виделкою. Це роблять для того, щоб уникнути тріщин на шкірці. Після цього заповніть банки помідорами, укладаючи їх щільно, але не надто перетискаючи, щоб уникнути розламування плодів.

Мариновані помідори – дуже смачна заготовочка на зиму
Мариновані помідори – дуже смачна заготовочка на зиму

Потім залийте помідори окропом. Воду варто наливати аж до самого верху. Далі легенько прикрийте банки кришками та залиште їх на 10 хвилин. Після цього злийте цю воду в каструлю та на її основі приготуйте маринад. Для цього у воду додайте цукор і сіль, ретельно перемішуючи до повного розчинення. Коли вони розчиняться доведіть воду до кипіння, а потім влийте оцет та прокип’ятіть ще приблизно пів хвилини.

Далі обережно та поступово залийте гарячий маринад у банки з помідорами, заповнюючи водою до самого верху. Після цього щільно закрийте банки та переверніть їх кришками вниз. Потім добре укутайте банки в рушник або ковдру та залиште їх в такому положенні до повного охолодження. Зберігайте банки з маринованими помідорами у прохолодному темному місці, наприклад, у погребі чи коморі. Смачного!

Популярне

Подібні новини