Подруга вже 3 тижні канючить цей ресторанний рецепт найніжніших та найпухкіших сирників: наче хмаринки

Пухкі та ніжні сирники – це чудовий варіант для смачної та ситної ранкової страви. Подавайте їх разом зі сметаною, згущеним молоком або ж варенням, і вони неодмінно сподобаються і дітям, і дорослим!

Інгредієнти для тіста:

  • Кисломолочний сир – 600 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Пшеничне борошно – 4 ст. л.
  • Ванілін – 1 г
  • Сода – 1 г

Для обсмажування:

  • Рослинна олія – 30 г

Для панірування:

  • Пшеничне борошно – 2 ст. л.

Приготування:

Для приготування сирників спершу варто з’єднати яйця з цукром та збовтати їх. Не потрібно збивати до пишної маси, буде достатньо, щоб всі інгредієнти просто змішалися один з одним. Крім того, попередньо яйця необхідно вимити із содою, щоб видалити будь-які забруднення.

Сир для сирників слід використовувати сухий, оскільки, якщо він буде вологим, то консистенція тіста буде рідкою і сирники можуть не вийти. За текстурою сир повинен бути дрібнозернистим. Тому його можна протерти за допомогою сита.

Далі сир слід додати в ємність до яєць та все ретельно перемішати. Для цього достатньо використовувати дерев’яну лопатку або ж звичайний вінчик для збивання та перемішувати вручну.

Додаю цей інгредієнт до кисломолочного сиру і завжди отримую смачнючі, пухкі сирники
Додаю цей інгредієнт до кисломолочного сиру і завжди отримую смачнючі, пухкі сирники

Потім необхідно додати в тісто просіяне борошно, соду, ванілін та все перемішати. Зверніть увагу, що столові ложки можуть бути різного розміру та об’єму, до того ж, гірка з борошном на даній ложці також може бути різною, через це краще орієнтуватися по консистенції тіста.

Після цього за допомогою мокрої ложки слід взяти трішки сирного тіста та обваляти його в борошні, а потім просто руками сформувати невеликого розміру сирник. Цей крок не слід ігнорувати, оскільки саме обвалювання допомагає зробити консистенцію зовнішньої частини сирника більш густою, а тому під час обсмажування створиться нібито захисна оболонка сирника. Однак він все рівно зможе залишитися ніжним та м’яким в середині.

Далі необхідно розігріти сковорідку та налити трохи олії. Потім варто зменшити трішки вогонь та викласти сирники. Їх слід обсмажувати приблизно 1-2 хвилинки з кожного боку. Готові сирники потрібно викласти на паперові рушнички, щоб видалити з них надлишок олії. Смачного!

Популярне

Подібні новини