Сімейний рецепт “чарівних” помідорів з селерою на зиму: вже ціла черга зібралася – закриваю по 60 баночок!

Помідори з селерою на зиму – це чудова заготівля, яка обов'язково сподобається всім. Саме селера надає цим томатам і маринаду неймовірний аромат та неповторний смак!

Інгредієнти (на 2 банки по 1,5 л):

  • Помідори – 1,5 кг
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Перець гострий стручковий – 1 шт.
  • Часник – 6 зубчиків
  • Запашний перець – 6 шт.
  • Чорний перець горошком – 6 шт.

Маринад (на 1 л води):

  • Столовий оцет – 70 мл
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Приготування:

Спершу варто підготувати всі інгредієнти. Зокрема, помідори слід взяти сезонні, щільні, але стиглі. Зазвичай кількість помідорів залежить від розміру вибраних банок та розміру самих овочів. Тому чим дрібніші томати, тим щільніше вони будуть розміщуватися в банках, і тим більше їх буде потрібно.

Помідори слід вимити. А для того, щоб можна було визначити точну кількість томатів, варто наповнити ними порожні банки аж до самого верху. Зазвичай на дві банки по 1.5 л йде приблизно 1,5 кг. Перш ніж закладати цілі помідори в банки, їх необхідно проколоти за допомогою виделки в районі плодоніжок. Завдяки цьому кроку під час заливання гарячого окропу шкірка не зможе луснути.

Далі потрібно промити банки, а кришки залити окропом та залишити приблизно на 10-15 хвилин.

Після цього потрібно очистити болгарський перець від насіння та плодоніжки і нарізати його смужками. Гострий перець також слід нарізати смужками. Кількість перцю чилі рекомендується регулювати на власний смак. Потім необхідно промити селеру та крупно її нарізати.

Кулінари поділилися рецептом помідорів з селерою на зиму
Кулінари поділилися рецептом помідорів з селерою на зиму

Далі потрібно у кожну банку розподілити нарізану селеру, смужки болгарського та гострого перцю, по 3 зубчики часнику, а також по 3 горошини запашного та чорного перцю. Після цього необхідно розкласти по банках помідори.

Потім зібрані банки варто залити окропом до самого верху. Зверніть увагу, що заливати воду потрібно порціями, щоб банки не луснули. Далі слід накрити кришками та залишити приблизно на 10 хвилин.

Після цього потрібно перелити воду з банок у каструлю та виміряти об’єм злитої води. У залежності від об’єму злитої з банок води рекомендується розрахувати необхідну кількість оцту, цукру та солі. В основному приблизно на 1, 5 л води радять брати близько 105 мл оцту, 7,5 ст. л. із гіркою цукру, 1,5 ст. л. з гіркою солі.

Далі у воду слід висипати потрібну кількість солі та цукру, а потім поставити каструлю на середній вогонь та довести воду до кипіння. Варити варто 1-2 хвилини. Після цього потрібно зняти каструлю з вогню, вилити оцет і перемішайте.

На останньому етапі необхідно залити гарячим маринадом помідори аж до самого верху, банки закрити кришками та закатати за допомогою ключа. Вкінці слід перевернути банки дном до верху, укутати та залишити при кімнатній температурі до охолодження.

Популярне

Подібні новини