Це не котлети, а справжня “вітамінна насолода”: рецепт котлет з цвітної капусти без фаршу і зайвого клопоту

Котлети – це не завжди про мʼясо та фарш. Приготувати ідеальні та смачні котлети можна з використанням цвітної капусти як головного інгредієнта.

Котлети з цвітної капусти – це неймовірно смачна і корисна альтернатива традиційним м’ясним котлетам. Вони легкі, поживні та мають ніжний смак, що ідеально підходить для обіду чи вечері. Редакція сайту Добрі новини підготувала ідеальний рецепт:

  • 1 середня голівка цвітної капусти;
  • 1 яйце;
  • 1/2 склянки панірувальних сухарів (або манки);
  • 1/4 склянки натертого твердого сиру;
  • 1 маленька цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • Сіль, перець за смаком;
  • Рослинна олія для смаження.

Почніть з того, що розділіть цвітну капусту на суцвіття та відваріть у підсоленій воді до м’якості. Важливо не переварити, щоб капуста не втратила свою текстуру. Після того, як вона зварилася, злийте воду і дайте капусті трохи охолонути. Далі, подрібніть капусту у блендері або за допомогою звичайної виделки до стану пюре.

Рецепт котлет з цвітної капусти
Рецепт котлет з цвітної капусти

Подрібніть цибулю і часник, додайте їх до капустяного пюре. Додайте яйце, тертий сир, панірувальні сухарі (або манку), сіль та перець. Все ретельно перемішайте, щоб отримати однорідну масу. Якщо суміш вийшла занадто рідкою, додайте ще трохи сухарів.

З отриманої маси сформуйте невеликі котлети. Розігрійте на пательні рослинну олію і обсмажте котлети з обох боків до золотистої скоринки. Смажити їх варто на середньому вогні, щоб вони добре прогрілися всередині і залишилися соковитими.

Ці котлети з цвітної капусти будуть відмінним доповненням до будь-якого гарніру або можуть бути подані як самостійна страва з легким соусом або свіжими овочами. Вони не лише смачні, а й корисні, оскільки багаті на вітаміни та клітковину. А якщо ви дотримуєтеся здорового харчування або хочете здивувати близьких новою стравою – цей рецепт стане справжньою знахідкою.

Популярне

Подібні новини