Тепер рибні котлети готую тільки так: формую за 2-3 хвилини і на сковороду. Подруги випрошують рецепт

Котлети з рибних консервів із рисом дуже просто готуються і чудово підходять на кожен день для всієї родини. Їх можна подавати з будь-яким гарніром для риби або салатом зі свіжих овочів.

Інгредієнти:

  • 250 г рибних консервів
  • 80 г рису
  • 1 шт. яйце
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • сіль та чорний мелений перець (за смаком)

Приготування:

Спершу необхідно підготувати продукти. Рибні консерви можна брати будь-які за власним смаком, наприклад, сардини. Краще, щоб вони були у власному соку або в маслі, тобто без томатної пасти. Рис краще взяти круглий, а яйце слід добре помити та висушити серветками.

Рис потрібно промити декілька разів до прозорої води, перекласти у каструлю, залити водою та відварити до готовності. Але не забудьте посолити воду. Води повинно бути вдвічі-втричі більше, ніж рису. Після цього відварений рис слід відкинути на друшляк, дати воді стекти та охолодити.

Із банки з консервами спочатку варто злити масло чи сік, вийняти консервовану рибу з банки та дати зайвій рідині стекти. Також, якщо у рибі містяться кістки великого розміру, то їх слід видалити. Після цього потрібно перекласти рибу у глибоку миску та розім’яти її за допомогою виделки.

На обід чи вечерю готую ці смачні рибні котлетки з рисом
На обід чи вечерю готую ці смачні рибні котлетки з рисом

Далі у миску з розім’ятою рибою потрібно викласти охолоджений рис, вбити сире яйце, посолити та поперчити, а потім перемішати все до однорідності. Однак, якщо рибний фарш вийшов рідким, то тоді можна додати одну-дві столові ложки манної крупи, а потім залишити його приблизно на 15-20 хвилин, щоб крупа змогла набухнути та увібрати в себе зайву вологу.

Потім слід змочити руки водою та сформувати з фаршу невеликі котлети потрібної вам форми, а після цього на сковорідці розігріти олію, викласти на неї котлети та обсмажити по 2-3 хвилинки з кожного боку до утворення на них рум’яної скоринки.

Такі котлетки рекомендується подавати гарячими з абсолютно будь-яким гарніром, наприклад, з макаронів, овочів тощо. Смачного!

Популярне

Подібні новини