Коли гості на порозі, готую торт з печива і ще 3 продуктів: у 100 разів смачніший за магазинні десерти

Торт із крекера та сметани нашвидкуруч без випічки – це дивовижно смачний та легкий, без зайвого клопоту десерт. Він чудово підійде для тих, хто не любить займатися випічкою.

Інгредієнти:

  • 450 г сметани (20-30% жирності)
  • 200 г солодкого печива крекера (можна з кунжутом) або замінити на будь-яке пісочне печиво
  • 25 г желатину
  • 5 ст. л. (або за смаком) цукру
  • 30 г шоколаду ( за бажанням)

Приготування:

Спочатку у склянку слід висипати швидкорозчинний желатин, залити його холодною водою (близько 100 мл) і залишити приблизно на 10-15 хвилин для набухання. Однак, якщо ви застосовуєте нерозчинний желатин, тоді перед використанням неодмінно прочитайте інструкцію.

Далі у ємності варто з’єднати сметану з цукром та збити все за допомогою вінчика до однорідного стану. Для того, щоб кристалики цукру змогли повністю розчинитися, необхідно залишити збиту масу приблизно на 5 хвилин. Також для аромату можна додати ванілін (на кінчику ножа) або ванільний цукор (1 ст. л.).

Після цього у сотейник слід перекласти набряклий желатин та прогріти його (приблизно до 70-80 градусів) на слабкому вогні до розчинення. Однак не забувайте обов’язково помішувати та важливо не допустити того, щоб желатин закипів, інакше він втратить свої властивості. Також його можна підігрівати в мікрохвильовці по 5-10 секунд.

Магазинні десерти більше не купую: готую цей смачнючий торт за 30 хвилин без випічки
Магазинні десерти більше не купую: готую цей смачнючий торт за 30 хвилин без випічки

Потім потрібно дуже ретельно та швидко помішуючи крем вилити в нього розтоплений гарячий желатин. Для збивання рекомендується використовувати високу глибоку ємність, щоб уникнути розбризкування.

Для самого торта краще обирати глибоку круглу форму, її необхідно застелити харчовою плівкою і в середині, й обмотати її зовні. В обрану форму слід налити невелику кількість сметанного крему.

Далі потрібно викласти рівномірний шар крекера. Також у торт разом з крекером можна додати шматочки шоколаду та ягоди. Таким чином слід продовжувати чергувати шари сметани та крекерів, доки вони не закінчаться. Але останнім шаром повинен бути густий шар крему. Він має повністю покрити печиво, щоб воно не проглядало.

Після цього десерт необхідно поставити у холодильник до повного застигання, приблизно на 2-3 години, а ще краще на всю ніч, а потім дуже швидко, проте обережно перевернути торт на плоску тарілку, зняти харчову плівку та прикрасити його за власним смаком. Смачного!

Популярне

Подібні новини