Спробувала колись у мами в селі і взяла рецепт собі! Яблучний компот на зиму: вже закрила 80 баночок

Яблучний компот на зиму – це неперевершено смачний, ароматний і насичений напій, який неодмінно зможе порадувати вас у холодну пору року. Готується така заготівля дуже просто та швидко.

Інгредієнти (на 3 л банку):

  • 1 кг яблук
  • 0,66 склянки цукру
  • 2 л води

Приготування:

Спочатку слід підготувати всі необхідні інгредієнти, а також банки. Зокрема, баночки потрібно помити з содою та простерилізувати.

Кількість води та яблук у цьому рецепті вказано приблизно, і це буде залежати, перш за все, від соковитості яблук, а також від вашого бажання зробити компот різної насиченості. Рекомендується обирати невеликі, середньої величини плоди.

Насамперед підготовлені яблука та банки потрібно дуже ретельно вимити, а потім заповнити баночки яблуками на 1/2 (також дозволяється заповнити трішечки більше, ніж на половину, оскільки такий компот взимку можна розбавити). В основному мінімальна кількість яблук становить приблизно 1/3 обсягу всієї банки.

Далі вже можна закип’ятити воду та залити окріп у баночку з яблуками до самого верху, а потім залишити її настоюватися на всю ніч.

Таких баночок із консервацією завжди буде мало: старий перевірений рецепт яблучного компоту на зиму
Таких баночок із консервацією завжди буде мало: старий перевірений рецепт яблучного компоту на зиму

Після цього, на наступний день, рівень води в банці стане меншим, оскільки фрукти мають увібрати в себе частинку води (якраз-таки від сухості або соковитості плодів і залежить, наскільки багато води вони вберуть). Тому потрібно буде підлити кип’ячену воду до самого краю.

Потім слід злити рідину з банки в каструлю, додати цукор та довести отриманий сироп до кипіння, а після цього залити яблука цим киплячим сиропом та закатати банку за допомогою залізної кришки.

Наприкінці рекомендується перевернути банку з компотом догори дном, укутати за допомогою теплої ковдри та залишити в такому стані до повного охолодження, а після цього прибрати їх у прохолодне місце, наприклад, у комору чи льох.

Орієнтовно через 30 днів компот уже можна буде відкривати та насолоджуватися його неймовірним смаком. Смачного!

Популярне

Подібні новини