Духовка не потрібна! Неймовірно смачний тортик із печива і згущеного молока без випічки: геніальний рецепт

Тортик із печива та згущеного молока без випічки – це смачний та недорогий десерт, який можна приготувати нашвидкуруч, коли ваші гості вже на порозі.

Інгредієнти:

  • 200 г печива (несолоного крекера “Рибки”)
  • 250 г сметани (20-30% жирності)
  • 300 г вареного згущеного молока
  • 100 г волоських горіхів (або будь-яких інших)

Глазур:

  • 75 г гіркого шоколаду
  • 50 г вершкового масла

Приготування:

Спочатку в ємності потрібно з’єднати згущене молоко і сметану та перемішати все до однорідної маси. За бажанням можна додати ванілін на кінчику ножа чи 1 столову ложку ванільного цукру.

Потім волоські горіхи слід дрібненько нарізати ножем або ж подрібнити за допомогою блендера, висипати в крем і перемішати. Крім того, якщо на сухій сковорідці трішечки підсушити горіхи, то вони будуть більш ароматними та смачнішими. Також можна взяти будь-які інші види горіхів замість волоських, зокрема, арахіс, фундук або мигдаль.

На наступному етапі варто додати крекер у крем та перемішати все до однорідності, а потім взяти круглу форму для торта (діаметром 18-20 см) і застелити її плівкою для того, щоб сметанна маса не випливала. До того ж, можна скористатися пластиковою або силіконовою формою, а також емальованою мискою. Отриману масу слід викласти у форму та розрівняти поверхню за допомогою силіконової лопатки.

Літом духовку навіть не вмикаю! Готую набагато простіше: смачний торт із печива і згущеного молока
Літом духовку навіть не вмикаю! Готую набагато простіше: смачний торт із печива і згущеного молока

Після цього тортик необхідно накрити за допомогою харчової плівки і поставити в холодильник приблизно на 4-5 годин або ж на всю ніч. Цього часу буде достатньо, щоб він дуже добре просочився і став ще смачнішим. Наступного дня день торт потрібно звільнити від плівки і обережно, проте швидко перевернути його на плоску тарілку.

Далі слід приготувати масло та шоколад для глазурі. Краще заздалегідь дістати вершкове масло з холодильника, щоб воно мало достатньо часу для розм’якшення. Плиточку шоколаду необхідно поламати на маленькі шматки, перекласти у сотейник, додати розм’якшене вершкове масло і на мінімальному вогні розтопити, при цьому постійно помішуючи.

Після цього торт потрібно залити охолодженою глазур’ю, розрівняти та поставити його у холодильник приблизно на 20-25 хвилин, щоб глазур встигла схопитися. Також торт перед подачею на стіл можна прикрасити за допомогою свіжої м’яти або подрібнених горіхів тощо. Смачного!

Популярне

Подібні новини