Вечеря за 20 хвилин: соковиті курячі котлети у мікрохвильовій печі – чоловік з’їдає відразу по 8 штук!

Курячі парові котлети у мікрохвильовій печі – це дуже смачна та соковита страва, яка готується всього лише за 20 хвилин. Вони ідеально підходять для швидкої вечері з простих продуктів.

Інгредієнти:

  • 300 г курячого філе
  • 1 шт. цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • сухі спеції та сіль (за смаком)

Приготування:

Спочатку слід підготувати все необхідне. У якості курячого м’яса можна використовувати філе як гомілок, так і грудок. Однак краще обирати філе гомілок, оскільки воно менш сухе, ніж грудки.

Далі потрібно перетворити м’ясо на фарш. Для цього можна використовувати як м’ясорубку, так і подрібнити куряче м’ясо за допомогою подрібнювача (він також на відмінно справляється з м’якими волокнами курки).

Потім часник та цибулю необхідно очистити від лушпиння, промити в холодній воді й так само подрібнити в подрібнювачі або натерти за допомогою тертки, після чого додати в чашку до отриманого курячого фаршу. За смаком слід додати трішки улюблених спецій і солі та ретельно перемішати всі інгредієнти.

На приготування цієї вечері витрачаю всього лише 20 хвилин
На приготування цієї вечері витрачаю всього лише 20 хвилин

Фарш варто відбити об дно чаші. Для цього потрібно просто взяти його руками та кидати в чашу. Така процедура необхідна для того, щоб м’ясна маса перетворилася на більш щільну та не розвалювалася у процесі приготування.

Після цього мокрими руками слід зліпити невеликого розміру котлетки, викласти їх у посуд, який підходить для використання у мікрохвильовій печі, а потім поставити їх у мікрохвильовку (наприклад, потужністю 700 Вт) приблизно на 10 хвилин. Зверніть увагу, що котлети необов’язково накривати.

Через зазначений час котлетки необхідно перевернути та поставити ще приблизно на 4 хвилини. Однак під час приготування краще орієнтуватися на власну мікрохвильову піч. Готові котлети почнуть підрум’янюватися та трішечки зменшаться в розмірі.

Далі потрібно вийняти котлетки з мікрохвильовки та перекласти на іншу тарілку. За бажанням їх можна доповнити свіжими овочами або будь-яким гарніром. Смачного!

Популярне

Подібні новини