Закриваю відразу по 5 партій! Густе і фантастично ароматне повидло з яблук на зиму: улюблений бабусин рецепт

Повидло з яблук – це універсальна заготівля, яку багато хто пам'ятає ще з самого дитинства. Його можна додавати як начинку для випічки або використовувати як намазку на скибочку батона до чаю.

Інгредієнти:

  • 1 кг яблук
  • 600 г цукру
  • 100 мл води

Приготування:

Спершу слід підготувати всі необхідні інгредієнти. Найкраще взяти кисло-солодкі чи кислі сорти яблук. Їх потрібно дуже добре промити під проточною водою, щоб змити абсолютно будь-які можливі забруднення.

Далі яблука слід очистити від шкірки, видалити серцевину та нарізати їх на шматочки. Але розмір цих шматочків не має значення, оскільки надалі яблука все одно будуть розварюватися.

Після цього нарізані яблука потрібно скласти у відповідну каструльку для варіння. Найзручнішим варіантом є емальована каструля. Також не слід брати алюмінієву посудину, щоб уникнути негативної реакції разом із яблучним соком.

Яблука варто засипати цукром та додати трішечки водички. Однак зверніть увагу, що не потрібно одразу ж додавати всю кількість цукру, оскільки в залежності від смаку плодів його може знадобитися трохи менше чи більше.

Густе, неймовірно ароматне повидло з яблук на зиму
Густе, неймовірно ароматне повидло з яблук на зиму

Потім каструлю необхідно поставити на вогонь та довести до кипіння, при цьому періодично помішуючи. Варити яблука рекомендується приблизно 10-15 хвилиночок на повільному вогні. Цього часу буде достатньо, щоб вони стали дуже м’якими.

Далі блендером потрібно перетворити яблука на однорідну пюрешку. Якщо у вас немає блендера, тоді м’які яблука радять протерти через сито. Після цього яблучне пюре слід повернути на вогонь. Повидло вже можна скуштувати на смак та за потреби додати ще цукру. Його рекомендують варити ще близько 10 хвилин на невеличкому вогні, постійно помішуючи. Також зазначається, що чим довше ви будете варити повидло, тим густішим воно буде.

Потім варто підготувати ємність для повидла. Невеличкі банки слід помити та простерилізувати будь-яким звичним для вас методом, а після цього повидло необхідно розкласти по банках та закрити кришками, котрі рекомендується обдати окропом.

Наостанок банки слід перевернути, перевірити на герметичність, обгорнути їх у теплу ковдру чи рушник та залишити остигати в такому вигляді. Смачного!

Популярне

Подібні новини